Sezonul 1999/2000 nu a început grozav pentru Galata, turcii fiind eliminați din UEFA Champions League și ajungând astfel în Cupa UEFA. Totuși, echipa din care făceau parte nume precum Gică Hagi, Gică Popescu sau Taffarel, a reușit să le învingă pe Bologna, Borussia Dortmund și Mallorca pentru a ajunge în semifinale, unde avea să dea de Leeds United.
Cele două partide au fost marcate de violențe teribile între cele două grupări de fani iar doi suporteri ai lui Leeds au fost uciși la Istanbul. Acest lucru va rămâne în permanență ca o pată pentru suporterii turcilor. Totuși, pe teren, Cimbon a câștigat cu 4-2 cele două manșe și s-a calificat în finala care a fost urmărit de milioane de fani în întreaga lume.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 26 MINUTE
În finala disputată cu Arsenal la Copenhaga, ambele echipe au ratat ocazii importante în timpul regulamentar însă după 90 de minute și prelungiri nimeni nu a reușit să marcheze. Așadar după două ore de fotbal fără goluri s-a ajuns la penalty-uri iar lovitura decisivă a fost cea a lui Gheorghe Popescu. Fundașul român a mers calm la locul de executare, a poziționat mingea, s-a uitat în ochii lui David Seaman, singurul om care o mai putea salva pe Arsenal. Popescu avea pe umerii săi speranțele unei țări întregi. A sprintat spre balon într-o liniște asurzitoare. A trimis impecabil în colțul de jos, prea rapid pentru ca Seaman să poată răspunde. Galatasaray reușise să obțină trofeul mult dorit.
”Să câștigi Cupa UEFA împotriva uneia dintre cele mai bune echipe pe care le-a avut Arsenal vreodată este o mare reușită. Mai ales că eram în 10 oameni, Hagi fiind eliminat în prelungiri. Am simțit o bucurie imensă, nu mai puteam face nimic. Asta este bucuria fotbalului, te trece prin toate emoțiile. Ce mai poate face așa ceva? Nici băutura, nici femeile, nici mașinile, nici banii. Nimic”, povestește unul dintre cei mai înfocați fani ai Galatei pentru These Football Times.
Într-adevăr, Galata a învins o echipă senzațională, alcătuită de Wenger, cu jucători precum Marc Overmars, Thierry Henry sau Dennis Bergkamp. Dar și Galatasaray avea o echipă formidabilă cu nume ca Sukur, Hasan Sas, Arif Erdem, Hagi, Popescu sau Taffarel. Mixul de tinere talente cu jucători experimentați gestionat exemplar de Fatih Terim a făcut ca acea echipă a Galatei să rămână în istorie.
Când echipa s-a întors în Turcia, Istanbulul s-a mobilizat pentru o celebrare istorică. În toată Turcia, Galata era lăudată ca fiind un simbol al talentului și puterii turcești. Doar câteva luni mai târziu, Cimbom învingea marele Real Madrid pentru a câștiga SuperCupa Europei, grație golului de aur marcat de Mario Jardel.
https://i.eurosport.com/2020/05/16/2819745.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie B
George Pușcaș, aproape de a reveni în Italia! Unde va fi împrumutat atacantul lui Reading
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Dortmund oferă 45 de milioane de € pentru înlocuitorul lui Haaland! Nemții au concurență serioasă
ACUM O ORĂ