Primii ani din istoria lui FC Liverpool au fost legați de 2 nume: John Houlding, cel care a fondat clubul după ce s-a certat cu ceilalți oameni din conducerea lui Everton, dispută care l-a lăsat pe Houlding cu Anfield. Astfel s-a născut FC Liverpool. Apoi, al 2-lea nume reprezentativ în primele decenii a fost cel al lui Alex Raisbeck, căpitanul de la primele 2 titluri.
Houlding a murit în 1902 iar Rasbeck a plecat de la Liverpool în țara sa de origine, Scoția, în 1910. A urmat un deceniu cu rezultate mediocre iar legendarul antrenor, Tom Watson, a murit în 1915 din cauza unei pneumonii. A urmat războiul la care au participat și jucători din echipa lui Liverpool.
Soarta clubului s-a schimbat odată cu venirea pe bancă a lui David Ashworth. În primul sezon, 1919/1920, echipa a terminat pe locul 4 însă existau speranțe că va veni și al 3-lea titlu din istorie. Și a venit chiar în următorul sezon!
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM O ORĂ

Povestea celui de-al 3-lea titlu

Sezonul nu a fost unul extrem de spectaculos, o problemă care s-a răspândit în Anglia după Primul Război Mondial. Problema era reprezentată de regula offside-ului cea care, în acel moment, specifica faptul că trei jucători defensivi trebuie să fie în fața atacantului care joacă mingea. Acest lucru a dus la o scădere a numărului de goluri în fotbalul englez indiferent de nivel.
West Bromwich Albion câștigase ultimul titlu înainte de război cu 104 goluri, însă echipele începuseră să se folosească de regula offside-ului jucând în sistemul 2-3-5. Această regulă a fost schimbată abia în 1924. Astfel, Liverpool a câștigat titlul în 1922 reușind să înscrie 63 de goluri în 42 de partide! După ce a fost schimbată regula a crescut numărul de goluri - de la 4.700 în sezonul 1924/1925 în toate ligile engleze în 1848 de partide, la 6.373 în sezonul următor în același număr de meciuri.
Altfel, sezonul a fost unul extraordinar pentru Liverpool - victorii cu 4-0 cu Arsenal, 5-1 cu Cardiff, tot câte un 4-0 cu Preston și Middlesbrough, și victorie și egal în fața principalei adversare la titlu, Tottenham. Mai mult, sezonul s-a încheiat cu retrogradarea marii rivale, Manchester United, cea care a terminat pe ultimul loc în clasament și care a revenit în prima divizie în 1925.
Golgheterul lui Liverpool în acel sezon a fost Harry Chambers, cel care a marcat 19 goluri în campionat. În Cupa Angliei, Liverpool s-a oprit în turul 2, fiind învinsă de West Brom.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 2 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 3 ORE