Dorinel Munteanu are cele mai multe selecții pentru echipa națională, 134, reușind să puncteze de 16 ori, a acordat un interviu pentru digisport.ro, în care a criticat modul în care Mirel Rădoi a condus prima reprezentativă.
Mai mult decât atât, acesta a oferit un exemplu concret, cel al lui Ianis Hagi, care în opinia lui Dorinel, nu avea voie să lipsească din primul 11 al României la fiecare meci, ținând cont de faptul că a câștigat campionatul alături de Glasgow Rangers.
"Am și eu câțiva ani de antrenorat, dar și performanțe la echipe nu de top, dar formate, unde a câștigat grupul, cum a fost la Oțelul, când am luat titlul. Important este mesajul pe care-l transmiți. Vă dau un exemplu. Răzvan Marin, pe care-l simpatizez, și care este un urmaș de-al meu, dacă pot spune așa, o dată îl folosești, o dată nu-l folosești, o dată îl folosești cu trei mijlocași. El, în Italia joacă doi mijlocași defensivi. Un număr 6 și un număr 8. Lasă-l să joace acolo. Găsește alți jucători pe lângă el. Mihăilă, Dennis Man sau Ianis Hagi. Nu e posibil ca Ianis Hagi să iasă campion în Scoția cu FC Rangers și să nu joace meci de meci titular la echipa națională. Nu văd logica. Mi-aș dori ca noul antrenor să-și formeze un grup de maximum 30 de jucători pe care să-i ruleze", a precizat tehnicianul care a câștigat titlul cu Oțelul Galați, acum 11 ani.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
ACUM O ORĂ
În cei 9 ani care au trecut de când Dorinel Munteanu pleca de la Oțelul, acesta a mai antrenat alte echipe din țară, dar a avut și câteva experiențe în străinătate. Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna și CSM Reșița sunt echipele pregătite de Dorinel în ultimii ani, de ultima dintre ele despărțindu-se în vara anului trecut.
Mirel Rădoi nu a reușit să ducă naționala României nici măcar la barajul pentru Mondialul din Qatar și a decis să plece, contractul său fiind la final. Oficialii FRF au încercat să-l convingă pe Rădoi să continue, dar acesta a refuzat.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp, nemulțumit după finala FA Cup: "Nu o să înțeleg niciodată asta"
ACUM 2 ORE
Fotbal
Finală greu de anticipat în UEFA Europa League - detalii, cote pariuri și ponturi
ACUM 2 ORE