Douglas Costa are numai 30 de ani, dar e foarte probabil ca acesta să-și fi încheiat deja socotelile cu fotbalul mare din Europa. Brazilianul este jucătorul lui Juventus, cu care mai are un an de contract, iar în acest sezon a fost împrumutat la Bayern Munchen.
Cum nenții nu și-au manifestat dorința de a prelungi împrumutul și nici Juventus nu se bazează pe el în continuare, brazilianul va juca în sezonul viitor în țara natală, la Gremio Porto Alegre, club care l-a crescut.
"Douglas Costa a semnat oficial pentru Gremio, unde a fost împrumutat gratuit de la Juventus. Extrema braziliană, care s-a alăturat lui Juventus în 2017 și a petrecut acest sezon la Bayern München, va purta tricoul echipei din Porto Alegre până la 30 iunie 2022.", anunță site-ul oficial al torinezilor.
Serie A
Juventus dă lovitura în ultima zi de mercato. Pirlo renunță la Douglas Costa pentru un tânăr atacant
05/10/2020 LA 07:35

Douglas Costa se întoarce după 11 ani în Brazilia

Douglas Costa a ajuns în Europa în 2010, la Șahtior Donetsk, clubul ucrainian plătind 8 milioane de € în schimbul său. După 2 ani petrecuți la formația antrenată de Mircea Lucescu, jucătorul brazilian a fost vândut la Bayern Munchen, în schimbul a 30 de milioane de €.
Timp de 2 sezoane, Douglas Costa a jucat foarte bine la Bayern, iar apoi a fost împrumutat la Juventus. Torinezii au fost încântați de evoluțiile sale, iar în 2018 le-au plătit 40 de milioane de € bavarezilor pentru un transfer definitiv. În sezonul trecut, brazilianul a jucat din ce în ce mai puțin la Juventus și pentru actuala stagiune a fost împrumutat înapoi la Bayern.
Din păcate pentru el, nici întoarcerea în Germania nu a fost de bun augur, deoarece a jucat numai 22 partide în toate competițiile pentru echipa lui Hansi Flick, marcând un gol și oferind 3 assist-uri.
Un jucător de mare talent, Douglas Costa a intrat pe o pantă descendentă a carierei și e spră ca întoarcerea în țara natală să îl ajute să-și relanseze cariera. Atacantul a fost multă vreme un jucător din anturajul naționalei Braziliei, pentru care a strâns 31 de meciuri și a marcat 3 goluri.
Premier League
Planul "B" al lui United, dacă nu îl poate lua pe Sancho. Pe cine au pus ochii "diavolii roșii"
14/09/2020 LA 08:39
Fotbal
Lucescu împlinește 75 de ani! Cei mai importanți fotbaliști lansați în cei 40 de ani de antrenorat
28/07/2020 LA 20:04