"Drama lui Ibrahim Afellay pe care a împărtășit-o cu Leo Messi", e titlul dat de Marca într-un material în care olandezul de 35 de ani vorbeşte despre partea mai puţin plăcută a vieţii de fotbalist. Din exterior, se văd doar avantajele meseriei: bani, maşini şi case scumpe, iubite frumoase. În realitate, toate aceste beneficii vin cu un preţ imens, psihicul fotbaliştilor fiind greu pus la încercare.
Retras din fotbal anul trecut, la 34 de ani, după un ultim sezon petrecut la echipa de suflet, PSV, Afellay a devenit între timp comentator pentru NOS Studio Europa. Discutând despre momentele grele avute în carieră, fostul mijlocaş batav a pus pe tapet aspecte mai puţin cunoscute.
"Am avut mari probleme din cauza presiunii, nu mâncam deloc. Nu puteam să înghit nimic înainte de meciuri. A fost foarte greu, mă forţam să mănânc şi nu mă simţeam deloc bine. Credeţi-mă că nu sunt un caz singular, stresul e incredibil. Uneori mă uitam la câte un coechipier, în vestiar, înainte de meci. Îl vedeam atât de abătut încât mă gândeam la ce e mai rău, îmi trecea prin cap că are vreo pierdere în familie. Atât de mare e presiunea şi atât de abătuţi sunt unii fotbalişti înainte de partide", a dezvăluit Afellay, citat de Marca.
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
ACUM 15 ORE

Messi resimte la fel de acut presiunea

Afellay susţine că există mulţi fotbalişti care sunt cuprinşi de anxietate în preajma partidelor mari şi a adus în discuţie cazul fostului său coleg de la Barcelona, Lionel Messi. Olandezul a fost sub contract cu Barcelona în perioada 2010-2015 şi a avut surpriza să constate că şi cel mai bun jucător din lume gestionează cu greu momentele de presiune.
"Şi Messi a experimentat trăiri similare cu mine. Presiunea a fost atât de mare pe el încât de multe ori, chiar înainte de a ieşi pe gazon, la meciuri, mergea în baie şi vomita. Acest om a realizat tot ce putea realiza în viaţă. Nu va mai exista niciodată un jucător ca el. Dacă o astfel de persoană, care nu are nimic de dovedit nimănui, experimentează o asemenea presiune, vă daţi seama cum sunt ceilalţi", a mai spus Afellay.
Finalist la Mondialul din 2010, cu Olanda, Afellay a jucat aproape toată cariera la cel mai înalt nivel. A cucerit 4 titluri şi o Cupă cu PSV, a luat titlul, Cupa şi Champions League, în tricoul Barcelonei şi a câştigat campionatul în Grecia, alături de Olympiacos.
Cupa Mondială FIFA
Messi și-a liniștit fanii în privința unei posibile accidentări. Ce a spus despre meciul cu Mexic
ACUM 19 ORE
Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
ACUM O ZI