Deportivo La Coruna, fosta campioană a Spaniei, a retrogradat în Liga a treia din Spania înainte de a apuca să joace și ultimul meci rămas din acest sezon, cu Fuenlabrada după ce mai mulți jucători de la echipa adversă au fost depistați pozitiv: ”După ce au fost găsite mai multe cazuri la CF Fuenlabrada, federația spaniolă de fotbal (RFEF) și La Liga au decis de comun acord să amâne partida RC Deportivo - CF Fuenlabrada”, a anunțat La Liga într-un comunicat.
”Comisia de monitorizare a căzut de acord ca celelalte meciuri din etapa 42 să se desfășoare, înțelegând că aceasta este soluția cea mai bună pentru sănătatea jucătorilor dar și pentru integritatea competiției”, este precizat în același comunicat. În urma acestei decizii, Super Depor ajunge în cea de-a treia ligă spaniolă.

Drama prin care trece Super Depor

Fotbal
OFICIAL | Demis de la Viitorul, Ruben de la Barrera a semnat cu o fostă campioană a Spaniei
12/01/2021 LA 09:04
Ultimul meci al celor de la La Coruna din acest sezon a fost într-adevăr reprogramat, dar calculele privind lupta pentru evitarea retrogradării s-a încheiat deja. Cu 48 de puncte, Depor ocupă locul 20 și va rămâne în zona roșie, alături de Numancia, Extremadura UD și Racing Santander. Deportivo La Coruna nu a mai fost în Segunda B din sezonul 1974-1975. Atunci, aceștia au promovat din primul sezon în Segunda Division.
Pentru Deportivo La Coruna va fi prima oară când echipa va juca în Segunda B din sezonul 1974. În 2000, Deportivo reușea să câștige titlul de campioană a Spaniei. "Foarte trist. Știam că nu mai au control asupra situației, dar acesta este un deznodământ foarte trist. Am avut momente foarte bune la Deportivo și au participat mult timp în fotbalul european. Anul trecut au ratat promovarea, iar acum coboară la nivelul trei. O seara tristă!", a spus Roy Maakay, fost campion cu Deportivo, pentru Ziggo Sport.
De cealaltă parte, Huesca și Cadiz, cu 70 și 69 de puncte, au obținut promovarea directă în primul eșalon iberic, în timp ce Real Zaragoza, Almeria, Girona și Elche vor juca la baraj pentru un loc în La Liga. Leganes, Mallorca și Espanyol vor juca în Segunda la anul, după ce au retrogradat din La Liga.
Fotbal
După 20 de ani! De la ”Super Depor”, în Liga a 3-a
21/07/2020 LA 10:14
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM 34 MINUTE