Articol scris de Răzvan Rădulesu
Într-un interviu acordat jurnalistului rus de origine armeană, Nobel Arustamyan, Igor Denisov a mărturisit că "sunt împotriva morții oamenilor. Am trei fii care, dacă ar avea 18, 19 sau 20 de ani, ar fi chemați. S-ar putea să fiu închis sau ucis pentru că spun asta, dar spun lucrurile așa cum sunt".
"Poate că nu am studiat prea mult, poate că nu știu prea multe despre istorie, dar nimeni nu știe să-mi explice ce se întâmplă în Ucraina", a adăugat fostul căpitan al naționalei Rusiei.
Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 9 ORE

Denisov a acceptat ca sportivii ruși să fie excluşi în competițiile internaționale

Este cunoscut faptul că orice opinie exprimată contra guvernării lui Putin poate fi considerată trădare împotriva țării. Mii de cetățeni care sunt împotriva politicii Kremlinului știu acest lucru, însă Igor Denisov consideră că "numai dacă cei 144 de milioane de ruși cer schimbarea, aceasta se poate produce".
Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon 2022 ca urmare a războiului început în Ucraina. Nu este prima boicotare a sportivilor ruși, după ce FIFA și UEFA au exclus Rusia din toate competițiile fotbalistice internaționale până la ameliorarea conflictului armat din Ucraina. Fostul mijlocaș din Rusia acceptă situația pentru că "e vina tuturor pentru ceea ce se întâmplă, și a noastră".

Igor Denisov, al treilea fotbalist cu notorietate din Rusia care se exprimă public

Conștient de ceea ce i se poate întâmpla, Igor Denisov s-a alăturat altor sportivi ruși care și-au exprimat opinia public în legătură cu ceea ce se întâmplă în Rusia și Ucraina. Jucătorul lui Dinamo Moscova, Fedor Smolov (32 de ani) și fostul fotbalist Aleksandr Sobolev și-au exprimat, de asemenea, opiniile, cel din urmă ștergându-și mesjaul după câteva ore.
Tenismenul Andrey Rublev (8 ATP), jucătoarea de fotbal la Espanyol, componentă a naționalei de feminin a Rusiei, Nadezhda Karpova, sau jucătorul de hochei pe gheață de la New York Rangers, Artemi Panarin, sunt alte nume care au criticat regimul lui Putin.
Igor Denisov a evoluat de-a lungul carierei sale la Zenit Sankt Petersburg (2002-2013, 254 de meciuri), Dinamo Moscova (2013-2017, 62 de meciuri) și Lokomotiv Moscova (2017-2019, 62 de meciuri). Rusul are o listă lungă de momente controversate, pe parcursul carierei sale. Pe vremea când evolua pentru Zenit, a vrut să îl lovească pe Vladislav Radimov, managerul echipei la acea vreme. L-a insultat pe managerul lui Spartak Moscova, Valery Karpin, s-a opus venirii lui Witsel și a lui Hulk la Zenit, a fost exclus din lotul lui Dinamo Moscova pentru amestec în deciziile antrenorului Cerceșov și a cerut să fie dat afară medicul de la Dinamo Moscova pentru incompetență.
Ultima abatere a avut loc în 2018, când Lokomotiv Moscova l-a amendat cu 1 milion de ruble, după ce a insultat un ofițer de control antidoping.
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 14 ORE