Leo Messi, Gini Wijnaldum, Sergio Ramos, Achraf Hakimi și Gianluigi Donnarumma sunt fotbaliștii veniți în această vară sub comanda lui Pochettino. Dar PSG nu se oprește: după ce varianta Pogba a căzut, francezii s-au reorientat către Eduardo Camavinga, tânărul de 18 ani al lui Nice care a fost curtat în urmă cu un an de Real Madrid. La momentul respectiv, s-a vorbit că Rennes cerea 100 de milioane de euro pentru mijlocașul central, însă între timp oficialii clubului și-au reconsiderat poziția. În sezonul trecut, Camavinga nu a mai fost la fel de constant, iar scadența contractului se apropie și el nu dorește să prelungească.
În acest context, prestigiosul L'Equipe anunță că PSG îi va plăti lui Rennes 30 de milioane de euro pentru Camavinga, iar mutarea se va face în această săptămână. "Camavinga a jucat ultimul său meci pentru Rennes", notează francezii.
Cu Verratti și Wijnaldum titulari incontestabili, Camavinga nu va avea postul în primul "11" asigurat, dar e cu siguranță un fotbalist cu un potențial enorm, care se poate transforma, în câțiva ani, într-unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din lume. Judecând după suma de transfer, cu siguranță că PSG e pe cale să facă o super-afacere și să își încheie triumfător cea mai impresionantă campanie de achiziții din istoria fotbalului.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 9 ORE

Camavinga are, la 18 ani, un stadion care îi poartă numele

Mijlocașul lui Rennes a fost prezent în urmă cu o lună și jumătate la o ceremonie pentru a sărbători deschiderea unui stadion ce îi poartă numele, situat în La Chapelle-Janson, lângă locul în care a crescut, la Fougères.
Camavinga, care a jucat 42 de meciuri în toate competițiile în sezonul trecut, a început fotbalul în această zonă înainte de a se alătura lui Rennes, la vârsta de 12 ani.
Pe noul stadion va juca CF2L, o academie care reunește unii dintre cei mai talentați jucători din zonele apropiate pentru a se antrena și a juca.
Unul dintre primii antrenori ai lui Camavinga, Nicolas Martinais, lucrează și el la academie, conform GFFN.

7 lucruri mai puțin știute despre Camavinga

1. Înainte să joace fotbal a fost îndrăgostit de judo și s-a dedicat acestui sport timp de 6 ani.
2. S-a născut în Miconje, un sat din provincia angoleză Cabinda.
3. Are trei naționalități. S-a născut în Angola, este congolez după tatăl său și francez după țara de adopție. El joacă pentru naționala de tineret a Franței.
4. În 2013, când nu era încă la Rennes, casa familiei sale a ars și a ramăs pe străzi pentru câteva zile. Atunci avea 11 ani și era junior la Drapeau-Fougeres.
5. Eduardo Camavinga are același impresar cu Ousmane Dembele, Moussa Sissoko.
6. Este cel mai tânăr jucător în Ligue 1 din istoria lui Rennes. A jucat la 16 ani, 4 luni și 27 de zile.
7. Acum un an și jumătate, Camavinga era evaluat la 4 milioane de euro. Valoarea sa de piață a crescut de 15 ori în ultimele 18 luni!
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
IERI LA 12:33
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49