Germania

Germania a câștigat Campionatul Mondial din 2014, însă ultimii ani nu au fost neapărat cei mai străluciți pentru nemți. Echipa lui Joachim Low a fost eliminat încă din faza grupelor la Campionatul Mondial din 2018 după o înfrângere șoc în fața Coreei de Nord. Ulterior, Germania nu a retrogradat în Liga B din Liga Națiunilor doar datorită unei tehnicalități. În ediția curentă a Ligii Națiunilor, germanii au suferit o înfrângere usturătoare împotriva Spaniei cu 0-6. Cu toate acestea, diferența de valoare între lotul nemților și cel al tricolorilor rămâne una considerabilă astfel că primul loc în grupă pare asigurat.

Islanda

Romanian Liga I
Flavius Stoican a anunțat posturile care trebuie întărite la Dinamo: "Nu ne vom opri aici"
ACUM 25 MINUTE
Lucrurile sunt destul de clare când vine vorba de Islanda. Nordicii ne-au fost clar superiori în meciul direct din preliminariile pentru Euro 2020 iar Mirel Rădoi trebuie să găsească soluții rapid pentru a schimba acest lucru. România nu are niciun jucător de valoarea lui Sigurdsson, capabil oricând de o execuție individuală care să schimbe soarta meieciului. Astfel, va trebui să compensăm printr-un joc colectiv mult mai bun, mai organizat și mai ales, mai creativ. Până atunci și Islanda pare o echipă peste România.

Macedonia de Nord

Macedonenii nu au deloc o istorie glorioasă în fotbal. Însă au pe parcursul timpului câteva rezultate impresionante precum două rezultate de egalitate acasă la Anglia, două egaluri cu Olanda și tot un egal cu Italia.
Recent, s-au calificat pentru prima oară la un turneu final. Ei s-au clasat pe locul trei după Polonia și Austria în grupa de calificare, dar au avansat în play-off grație performanțelor din Liga Națiunilor. Astfel, în play-off, macedonenii au eliminat Kosovo și Georgia, golul decisiv fiind marcat de legendarul Goran Pandev, fost jucător la nume importante precum Lazio, Inter sau Napoli.

Armenia

Armenii au jucat primul meci oficial în 1992 după dizolvarea Uniunii Sovietice, însă nu au reușit să se califice niciodată la un turneu final. Totuși, cu Henrikh Mkhitaryan, fost jucător la Arsenal și Manchester United și actual Roma, armenii ne pot pune probleme. România nu are în acest moment un jucător de acest calibru, iar Mkhitaryan ne-ar putea pune probleme serioase.

Liechtenstein

Liechtenstein este evident cea mai slabă echipă din grupă și nu ar trebui să ne pună probleme. Primul lor meci oficial a avut loc în 1983, o înfrângere cu 0-1 în fața Elveției. Cea mai mare victorie a fost cea cu 4-0 în fața Luxemburgului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006. Totuși, Liechtenstein rămâne singura țară din lume care a pierdut un meci oficial împotriva celor din San Marino.

Grupele preliminariilor Campionatului Mondial din 2022

Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaijan
Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo
Grupa C: Italia, Elveția, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania
Grupa D: Franța, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herțegovina, Kazahstan
Grupa E: Belgia, Țara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia, Estonia
Grupa F: Danemarca, Austria, Scoția, Israel, Insulele Feroe, Moldova
Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar
Grupa H: Croația, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta
Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino
Grupa J: Germania, ROMÂNIA, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein
Fotbal
Florinel Coman, anunțat titular în derby-ul cu CFR Cluj! Cum ar putea arăta primul 11 al FCSB-ului
ACUM 28 MINUTE
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 2 ORE