Dumitru Cardoso, ajuns în România în 2019, mai avea contract cu Gaz Metan până în vară. Jucătorul trecut pe la Napoli, Empoli și Livorno a fost curtat intens de FCSB, echipă aflată în căutarea unui nou atacant.
În cele din urmă, Gaz Metan s-a înțeles cu o altă formație pentru transferul lui Cardoso.

Dumitru Cardoso, atacantul lui Gaz Metan, va ajunge în Coreea de Sud

Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 2 ORE
Clubul ardelean a anunțat astăzi că Dumitru Cardoso va pleca la Suwon Samsung Bluewings, grupare din prima ligă din Coreea de Sud.
"Clubul Gaz Metan Mediaș a ajuns la o înțelegere cu echipa Suwon Samsung Bluewings din Coreea de Sud pentru transferul jucătorului. În următoarele zile vor fi perfectate toate detaliile transferului.
Pe această cale vrem să îți mulțumim pentru munca depusă la Mediaș și să îți urăm succes pe mai departe în cariera ta!", a anunțat Gaz Metan, pe site-ul oficial.

Dumitru Cardoso va pleca de la Gaz Metan: "Echipele au ajuns la un acord!"

Dumitru Cardoso și-a luat rămas bun de la fanii și oamenii din conducerea Gazului. Atacantul de 29 de ani a confirmat transferul în Coreea de Sud, apoi a vorbit despre cel mai frumos moment al său de la Mediaș:
"Salutări tuturor suporterilor Gazului! Vreau să le mulțumesc foarte mult lor și oamenilor de la club pentru că m-au ajutat în toată această perioadă petrecută la Gaz Metan. M-au făcut să mă simt foarte bine ca om și ca jucător.
Echipele au ajuns la un acord (Gaz Metan și Suwon)... este o echipă din Coreea. Este vorba doar de detalii, în următoarele zile se va finaliza transferul. Sunt pregătit pentru transferul oficial.
Cel mai bun moment al meu de la Gaz Metan a fost atunci când am prins playoff-ul. Am dat golul decisiv și asta va rămâne cea mai frumoasă amintire a mea", a spus Dumitru Cardoso, la despărțirea de Gaz Metan.

Dumitru Cardoso, legitimat la Napoli timp de 7 ani

Crescut la academia lui Empoli, Cardoso a evoluat o mare parte a carierei în Italia. Atacantul născut în Suedia, dar cu cetățenie română și italiană, a ajuns la Napoli în 2010, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.
Cardoso a mai jucat sub formă de împrumut la Ternana, Cittadella, Reggina, PAE Veria, Latina Calcio și Nottingham Forest, înainte să se despartă definitiv de Napoli, în 2017. La formația napoletană, Cardoso a adunat numai 12 apariții, în sezonul 2010/2011: 9 în Serie A și 3 în Europa League.
După ce a plecat de la Napoli, vârful de 29 de ani a mai jucat la Alcorcon și Gimnastic, în Spania, înainte să bifeze încă o aventură în Italia, la Livorno. În vara anului 2019, Cardoso a ajuns în România, la Gaz Metan, pentru care a adunat 42 de meciuri, reușind să înscrie 12 goluri și să ofere 6 pase decisive.
La nivel de națională, Cardoso a evoluat pentru selecționatele U19 și U20 ale Italiei, adunând, per total, 15 apariții.
Premier League
Tomas Tuchel înaintea derbyului cu Tottenham: "Chelsea este obosită fizic și mental!"
ACUM 2 ORE
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM 3 ORE