Gaziantep, Şumi a făcut adevărate minuni, ducând echipa pentru prima oară în istoria sa pe primul loc. Din păcate, declaraţiile neinspirate date i-au determinat pe şefii clubului să îl demită. Dar, din punct de vedere al pregătirii echipei, aceştia nu i-au reproşat nimic.
Faptul că românul a fost extrem de apreciat la Gaziantep e evidenţiat de faptul că preşedintele grupării, Mehmet Büyükekși, a vorbit cu omologii din boardul lui Rizespor şi le-a transmis că, din punct de vedere sportiv, Şumudică e o alegere inspirată.
"Şumudică va fi în fruntea echipei Rizespor începând de la meciul cu Fenerbahçe. Președintele Hasan Kartal l-a sunat pe președintele lui Gaziantep, Mehmet Büyükekși, înainte de a ajunge la un acord cu Şumudică. Mehmet Büyükekși a dat referințe pozitive despre antrenor", notează Futbol Arena.
Fotbal
Novak Djokovic a explodat după calificarea Serbiei la Mondialul din Qatar. Imagini memorabile
15/11/2021 LA 06:55
În ciuda acestui aspect, la conferința de prezentare de azi, românul a ținut să îi înțepe pe conducătorii de la fosta echipă, pe care îi acuză că au dat dovadă de neprofesionalism.
"Nu-mi place circul, o voi spune deschis. Toată lumea știe de ce nu mai sunt la Gaziantep, pentru că am ținut un discurs direct. În prezent mă aflu într-un club profesionist. Mi-a plăcut cum am fost primit de când am venit. O echipă de fotbal trebuie să fie ca o familie, altfel nu facem nimic! Eu sunt un pic mai nebun și am nevoie de oameni la fel să mă susțină, pentru o combinație benefică, pe care sper s-o reușesc aici", a spus Șumudică.
Discursul de azi al lui Șumudică e oarecum neașteptat în contextul în care, la despărțirea oficială de Gaziantep a ținut o conferință de presă în care a plâns și și-a cerut scuze pentru atitudinea avută.

Șumudică: "M-a interesat doar Rizespor"

Șumudică a semnat un contract până în vara lui 2022 și e decis să facă performanță la Rizespor. Chiar dacă are 20 de echipe în CV, în aproape 15 ani de antrenorat, tehnicianul a dezvăluit că mereu a căutat să aibă continuitate și să fie implicat într-un proiect serios, cu perspective.
"Nu am lucrat mai puțin de un an la nicio echipă în ultimele opt sezoane. Și mereu am fost printre primii trei antrenori ai campionatului. Nu merg undeva să stau șase luni. Dacă primesc mâine o ofertă de 3-5 milioane de euro, o dau la o parte pe loc. Am venit la Rize pentru un an și jumătate și sper să prelungesc. Am primit câteva propuneri de-afară și m-au sunat multe cluburi din Turcia după ce-am plecat de la Gaziantep, dar nu m-a interesat decât Rizespor", a mai spus Șumudică.
La conferința de prezentare a lui Șumi s-a aflat și Damjan Djokovic, fostul jucător de la CFR, care de asemenea a semnat cu Rizespor. În vârstă de 30 de ani, croatul a ajuns în Turcia vineri şi în aceeaşi zi a făcut primul set de teste medicale, obligatorii pentru semnarea contractului. Mijlocașul a efectuat ulterior și celelalte teste, iar luni a semnat contractul cu Rizespor pe două sezoane și jumătate. De altfel, Djokovic va fi apt chiar pentru următorul meci al echipei, cu Fenerbahce, pe 30 ianuarie, la Istanbul.
Damjan Djokovic va primi la Rizespor un salariu de 500.000 de euro pe an. Cei de la Cluj primesc 400.000 de euro, ofertă mai bună decât cea de la Kayserispor, care dădea aceeaşi sumă, dar în două tranşe.
Fotbal
Damjan Djokovic a semnat cu echipa lui Șumudică! Durata contractului și banii câștigați la Rizespor
25/01/2021 LA 14:28
Turkish Süper Lig
Djokovic a ales între Dan Pestrescu și Șumudică! Cu ce club s-a înțels croatul de la CFR Cluj
21/01/2021 LA 17:42