Fostul internațional francez, Benoit Cheyrou, a vorbit într-un interviu pentru France Football despre fostul președinte al celor de la Olympique Marseille, Pape Diouf, cel care a murit marți la vârsta de 68 de ani, răpus de coronavirus. Diouf și-a început cariera ca jurnalist, pentru ca între 2005 și 2009 să fie președintele lui Olympique Marseille. Cheyrou, cel care a jucat peste 200 de partide pentru Marseille, a dezvăluit că Pape Diouf a fost cel care l-a convins să vină la OM de la Marseille.
M-a făcut să mă simt foarte ciudat.. A fost rapid, poate să i se întâmple oricui. Când afectează pe cineva pe care cunoști, simți mai mult. Există multă tristețe pentru el și familia lui. Apoi mă gândesc la discuțiile pe care le aveam. Ce ne aducem aminte despre el. Cea mai bună metodă de a-l onora este să ne amintim lucrurile frumoase pe care le-a făcut.
Vreau să-l numesc Domnul Președinte. Era președintele meu. El a fost cel care m-a sunat să mă aducă la OM. M-au sunat la acel moment președintele, cu directorul sportiv, Jose Anigo și cu antrenorul Albert Emon. Și când Pape Diouf te sună, se impune. Și prin modul în care vorbea franceză, prin felul în care conversa. Când era fizic într-o cameră se impunea prin mărimea lui, prin postură, prin clasă, era mereu îmbrăcat foarte bine, prin calmul lui.
Fotbal
Veste fantastică din Germania! Dietmar Hopp a făcut ca vaccinul anti COVID19 să fie gata mai devreme
01/04/2020 LA 07:32
A fost un președinte foarte bun. A condus-o pe Marseille foarte bine cât a fost președinte acolo. Financiar clubul se descurca foarte bine. A fost inteligent în recrutare. Evident, era foarte puternic în arta comunicării. A fost antrenat ca jurnalist astfel că știa foarte bine să articuleze ideile. Îmi aduc aminte multe ședințe în vestiar când echipa mergea mai slab, punea presiune și ne amintea responsabilitățile noastre, ale jucătorilor.
Îmi aduc aminte de un astfel de moment înainte de partida cu Caen din 2007. Startul sezonului a fost catastrofal. De asta a venit Eric Gerets în locul lui Albert Emon. Mi se pare că eram pe locul 19 în octombrie. Ne-a atacat orgoliul pentru a obține o reacție. Uneori folosea cuvinte pe care nu toți le înțelegeau. Luam dicționarul să citim după ce vorbea el. Râdeam pe subiect pentru că modul în care vorbea era prea elevat pentru noi.
A fost cel mai important președinte din cariera mea. Este o mare mândrie pentru mine că am ajuns să semnez cu OM. Și asta datorită lui. Cunoștințele lui despre fotbal, despre toate mediile în care se dispută sportul, este adevărat că a fost unul dintre cei mai competenți președinți
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Ronaldo îl apără pe Neymar: "Ești minunat, Neymar! GIGANT"
ACUM 18 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
ACUM 22 MINUTE