Retras în 2018 de la Al-Gharafa (Qatar), Sneijder pare să fie inspirat de fostul coleg de la națională, Arjen Robben. Acesta a ales acum ceva mai mult de o săptămână să meargă la echipa de suflet, Groningen, după ce în 2019 se retrăsese din activitatea profesionistă.
Lui Sneijder îi lipsește enorm fotbalul și a primit o ofertă surprinzătoare de la Utrecht, clubul din orașul în care s-a născut. În ultimele luni înainte de pandemie, fostul mijlocaș a fost prezent constant pe arena Galgenwaard, având o relație excelentă cu cei din conducerea clubului.
Acum, după ce Robben a anunțat că revine, cel care a condus în 2010 Olanda către o finală de Mondial (Sneijder a fost pe 4 în lupta pentru Balonul de Aur în acel an, după Messi, Xavi și Iniesta) a primit o propunere de la oficialii lui Utrecht.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 2 ORE
"Am discutat cu el despre o posibilă revenire a sa în iarbă ca jucător. Cheia e la el, trebuie să se decidă. Am văzut că l-a atras ideea. Un Sneijder în formă bună poate fi un plus pentru noi, evident, va fi interesant", a spus directorul sportiv al lui Utrecht, Jordy Zuidam, în presa olandeză.
https://i.eurosport.com/2020/07/04/2844648.jpg

Sneijder s-a îngrășat enorm

Deși e extrem de tentat să mai joace măcar un an, Sneijder vrea să evite să se facă de râs, în condițiile în care a luat multe kilograme. Oficialii olandezilor vor însă să valorifice greutatea mijlocașului: i-au transmis că această provocare îl va ajuta să slăbească foarte mult și i-au spus că sunt deschiși să aibă răbdare cu el și să îl folosească doar în momentul în care el se va simți pregătit din punct de vedere fizic să o facă.
Am discutat cu oficialii lui Utrecht și mi-am luat un timp de gândire înainte de a da un răspuns final | Wesley Sneijder
Wesley Sneijder nu a evoluat niciodată pentru Utrecht, ajungând de la 13 ani la Academia lui Ajax. La prima echipă a "lăncierilor" a debutat în 2002, pentru ca în următorii 5 ani să reușească prestații impresionante, care i-au adus în cele din urmă transferul la Real Madrid.
Campion în Olanda și Spania, Sneijder a obținut cele mai mari performanțe în tricoul lui Inter, alături de care a reușit tripla istorică (titlu, Liga Campionilor, Cupa Italiei) în 2010.
Pe final de carieră a jucat la Galatasaray, unde a obținut două titluri, înainte de a merge pentru un sezon în Qatar (unde a jucat impresionant, marcând 15 goluri în 22 de partide).
Deși mijlocaș, el se află între cei mai buni 10 marcatori din istoria naționalei Olandei, cu 31 de goluri. Este cel mai selecționat jucător al "portocalei mecanice", evoluând pentru prima reprezentativă în 134 de meciuri.
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 2 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 3 ORE