După ce Tătărușanu s-a retras de la națională, Alin Toşca (30 de ani) şi-a anunţat și el retragerea din echipa naţională a României într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, fără a explica motivele deciziei sale, el subliniind doar că aceasta nu a fost cauzată de noul selecţioner Edward Iordănescu, potrivit Agerpres.
"Alin Toşca se retrage din circuitul echipei naţionale. La 30 de ani, împliniţi luna trecută, fundaşul echipei naţionale a decis să îşi încheie cariera la prima reprezentativă, după 30 de partide în care a îmbrăcat tricoul României. Campion al României şi al Greciei, câştigător al Cupelor în cele două ţări, fotbalistul lui Gaziantep FK îşi anunţă azi retragerea din circuitul echipei naţionale. Federaţia Română de Fotbal şi echipa naţională îţi mulţumesc, Alin, pentru întreaga activitate în tricoul României şi îţi urează mult succes în activitatea la nivel de club", se menţionează în comunicatul postat pe site-ul FRF.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Cosmin Contra și-a stabilit următoarea țintă după ce s-a despărțit de Al Ittihad! Mesajul românului
ACUM 12 ORE

Alin Toșca s-a retras de la naționala României

În mesajul de retragere, Alin Toşca a menţionat că în cei 7 ani petrecuţi la prima reprezentativă a dat întotdeauna totul: "Astăzi închid un capitol, au fost 7 ani minunaţi, fiecare dintre ei însemnând meciuri pentru mine în tricoul echipei naţionale. Oricând, oricum, pe orice post, am fost gata să dau totul şi chiar am dat totul pentru România. Decizia mea nu a fost influenţată de nimic din tot ce înseamnă echipa naţională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federaţie.
Pentru a evita orice speculaţii, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu. Ne cunoaştem de ani buni, am încredere în capacitatea lui de a găsi alte soluţii şi sunt sigur că România se poate califica la EURO 2024! De aceea, vă rog să îmi respectaţi decizia fără a crea în jurul acesteia discuţii şi speculaţii fără adevăr. Nu mi-ar face bine nici mie, nici echipei naţionale", a afirmat Toşca.
"Am avut o relaţie fără urmă de conflict cu toţi selecţionerii cu care am lucrat, staff-urile lor tehnice şi staff-urile suport de la echipa naţională. Cu toţi coechipierii mei, cărora le mulţumesc. De asemenea, am construit o relaţie corectă şi de respect cu reprezentanţii Federaţiei, în toţi aceşti ani. Am apreciat mereu sprijinul suporterilor şi am încercat să le răspund cu tot ce am mai bun ca fotbalist. Fiecăruia din cei de mai sus le mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru ajutorul pe care l-am primit. Le urez coechipierilor mei mult succes şi noroc! Am fost, sunt şi voi rămâne mereu suporterul necondiţionat al echipei naţionale. Hai România!", a adăugat el.
https://i.eurosport.com/2021/10/07/3232911.jpg
Alin Toşca a debutat în martie 2016, în amicalul România-Lituania 1-0, evoluând în 30 de partide pentru echipa naţională. Din 2016 până în prezent el a lucrat cu selecţionerii Anghel Iordănescu, Christoph Daum, Cosmin Contra, Mirel Rădoi şi Edward Iordănescu, jucând în fiecare din cei 7 ani în care a fost convocat.
În prezent, fundaşul evoluează în campionatul Turciei, la Gaziantep FK, dar în cariera sa de până acum a mai jucat la formaţiile FCSB, Unirea Urziceni, Săgeata Năvodari, Viitorul Constanţa, Real Betis, Benevento şi PAOK Salonic. El are în palmares câte un titlu şi o Cupă cu FCSB, respectiv PAOK Salonic.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Fotbal
Ovidiu Hațegan revine în fotbal la 3 luni după infarct! Va fi arbitru VAR la Supercupa României
ACUM 20 ORE
Serie A
OFICIAL-Răzvan Marin este noul jucător al lui Empoli. Primele cuvinte ale românului,după ce a semnat
ACUM 21 ORE