Pandurii Târgu Jiu a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs, după ce, inițial, Comisia de Disciplină și Etică hotărâse să nu-i acorde clubului gorjean licența pentru participarea în Liga 2, pentru că nu ar fi respectat prevederile referitoare la "datoriile financiare restante către angajații relevanți".
Astăzi, cu doar câteva minute înaintea stabilirii țintarului, Comisia de Recurs a decis să admită recursul formulat de Pandurii și să îi permită participarea în Liga 2, păstrând doar o sancțiune financiară pentru formația din Târgu Jiu. Totuși, decizia nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată la TAS în termen de 21 de zile.
"Se admite recursul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu împotriva Hotărârii CDE nr. 17/17.08.2020, având în vedere tranzacția nr. 3364/21.08.2020.
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM O ORĂ
Desfiinţează Hotărârea CDE nr. 17 din 17.08.2020, în sensul înlăturării sancțiunii refuzului acordării certificatului de participare la Campionatul Național Liga 2 pentru CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.
În temeiul art. 45 din RD aplică CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sancțiunea cu penalitate financiară.
Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.
Pronunțată astăzi, 24.08.2020, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2", se arată în motivarea Comisiei de Recurs.

Liga a 2-a va avea 21 de echipe la start

Ca atare, în noul sezon din Liga a 2-a vor participa 21 de echipe, ceea ce înseamnă că în fiecare etapă va fi câte o formație care va sta. Sistemul competițional din Liga a 2-a a suferit și el modificări importante.
Oficialii FRF au decis ca cele 21 de formații să se întâlnească între ele o singură dată (20 de etape) în sezonul regulat. Mai apoi, primele 6 formații vor accede în play-off, unde vor juca între ele tur-retur. Primele 2 clasate vor promova direct în Liga 1, iar ocupantele 3 și 4 vor disputa meciuri de baraj pentru promovare cu echipele clasate pe locurile 7 și 8 în play-out-ul din Liga 1.
Formațiile de pe locurile 7-21 de la finalul sezonului regulat vor fi împărțide în 2 serii (una de 7 și alta de 8 echipe) și vor juca între ele o sigură dată. Ultimele 2 formații din fiecare serie vor retrograda în Liga a 3-a, iar echipele aflate imediat sub linie vor juca un baraj pentru rămânerea în al 2-lea eșalon.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 4 ORE