În 2010, Sneijder a avut posibilitatea de a fi cel mai bun jucător din lume, deoarece a fost omul cheie în echipa lui Jose Mourinho, care a câștigat tripla cu Inter Milano, apoi a marcat cinci goluri vitale în timpul parcursului Olandei până în finala Cupei Mondiale din acea vară. Mijlocașul a ratat însă Balonul de Aur, terminând pe locul patru, după trioul Barcelonei: Messi, Andres Iniesta și Xavi.
Dar Sneijder e de părere că era suficient de bun pentru a fi la fel de strălucitor ca starul argentinian care joacă în prezent pentru PSG - și rivalul său Ronaldo -, dacă nu s-ar fi bucurat atât de mult de viață: "Aș fi putut deveni ca Messi sau Ronaldo. Pur și simplu nu am avut chef", a declarat el pentru Gianluca di Marzio.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 10 ORE

Sneijder spune că ar fi putut fi ca Messi și Ronaldo, dar "nu a avut chef!"

"M-am bucurat de viața mea, poate că am băut un pahar [de vin] la cină. Leo și Cristiano sunt diferiți, au făcut multe sacrificii. Și asta îmi convine, cariera mea, totuși, a fost și așa uimitoare", a mai spus el pentru sursa citată. Olandezul vorbește pe bună dreptate cu mândrie despre cariera lui.
Sezonul 2009/10 a fost, în mod evident, cel mai important, deoarece echipa lui Mourinho a câștigat Serie A, Coppa Italia și Liga Campionilor. După acest succes incredibil, el și-a ajutat și echipa națională să dea peste cap toate calculele hârtiei în Africa de Sud și să ajungă în finala Cupei Mondiale, unde a fost învinsă de incredibila echipă a Spaniei, într-una dintre cele mai controversate finale din istoria recentă.Sneijder a câștigat, de asemenea, titlurile Eredivisie, La Liga și Super Lig cu Ajax, Real Madrid și, respectiv, Galatasaray, și a obținut Gheata de Argint și Balonul de Bronz la Cupa Mondială din 2010.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 17 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM O ZI