Ecuador este foarte aproape de excluderea de la Cupa Mondială din Qatar. FIFA urmează să anunțe excluderea zilele următoare, potrivit TV Azteca, citați de Mundo Deportivo. Se pare că s-au confirmat acuzațiile legate de falsificarea documentelor lui Byron Castillo, el fiind, de fapt, columbian.
Echipa care a denunțat folosirea neregulamentară a lui Castillo este Chile, care prin avocatul Eduardo Carlezzo au descoperit că certificatul de naștere al jucătorului care evoluează la Barcelona de Guayaquil este fals. Acesta nu s-a născut în orașul Playas din Ecuador, ci în orașul columbian Tumaco.
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
ACUM UN MINUT
Citește și:

Chile poate profita de exlcuderea Ecuadorului

Echipa care ar putea să beneficieze de această excludere poate fi chiar Chile. În cazul în care Ecuador va fi exclusă, ea va pierde și cele două meciuri în care l-a folosit pe Castillo cu 0-3, acestea fiind chiar împotriva fostei câștigătoare a Copa America. Drept urmare, Chile va depăși în clasament Peru și Columbia.
Sursa mai sus menționată susține faptul că și Italia are speranțe în ceea ce privește înlocuirea Ecuadorului la Cupa Mondială, chiar dacă șansele campioanei europene sunt mult mai mici. Italienii s-ar baza pe ideea că beneficiara acestei excluderi ar trebui să fie echipa care are cea mai bună clasare în ierarhia FIFA.
Ecuador face parte în acest moment din Grupa A de la Cupa Mondială, alături de Qatar, Olanda și Senegal, obținând calificarea la turneul final după ce a încheiat pe locul 4 preliminariile din America de Sud. Din preliminariile CONMEBOL s-au mai calificat direct Brazilia, Argentina și Uruguay, urmând ca Peru să dispute barajul contra Australiei.
Fotbal
Imaginea zilei! Cum a semnat Salah prelungirea contractului cu Liverpool?
ACUM 39 MINUTE
Premier League
Neymar la Newcastle, un vis interzis? Un fost internațional brazilian nu crede că starul s-ar adapta
ACUM O ORĂ