Howe spune că Dobre a refuzat să plece la o altă echipă sub formă de împrumut și a muncit din greu pentru a se îmbunătăți și a obține debutul la seniorii lui Bournemouth.
"Nu a vrut să plece împrumut, deși i-am oferit această opțiune. A vrut să rămână și să lupte pentru locul lui. Singurul lucru pe care îl cer tuturor jucătorilor este să nu existe reacții negative dacă nu se află în lot și să rămână și să lupte pentru locul lor. Alex muncește continuu pentru a se îmbunătăți, e incredibil", a declarat Eddie Howe, pentru Bournemouth Echo.

Eddie Howe, impresionat de calitățile lui Alex Dobre

Championship
Bournemouth – de la liderul detașat din Championship la o serie de înfrângeri în ultimele două luni
ACUM 9 ORE
Managerul lui Bournemouth a vorbit și despre caliățile românului, numindu-l "unic" și spune că a meritat să debuteze în meciul de sâmbătă.
"A muncit și s-a antrenat pentru momentul pe care l-a avut sâmbătă. Și-a câștigat acest merit și a fost frumos să văd un tânăr jucător care face treaba singur, fără să îl împingem noi de la spate. E un jucător care se motivează și se conduce singur. Aceste lucruri sunt esențiale pentru a ajunge în vârf, așa că sunt foarte mulțumit de el. Este o persoană unică, un jucător unic. A trecut prin multe și a parcurs un drum lung pentru a se dezvolta. A fost doar un pas mic pentru el (n.r. - meciul de sâmbătă), dar sper că va rămâne ceva de neuitat", a mai spus Howe.
Alexandru Dobre a debutat la Bournemouth (Anglia, Premier League), sâmbătă, în meciul din Cupa Angliei, contra formaţiei Luton, scor 4-0, evoluând timp de aproximativ 10 minute.
Legitimat la Bournemouth din august 2016, Dobre a mai evoluat la echipele U21 şi U23 ale clubului, dar şi sub formă de împrumut la formaţii din liga a treia şi a patra engleză, precum Yeovil Town, Bury sau Rochdale, decizie care s-a dovedit a fi una foarte importantă. Românul aşteaptă acum debutul în Premier League, după ce a fost rezervă neutilizată în meciurile din etapele 17 şi 21, cu Chelsea (1-0), respectiv West Ham United (0-4).
Eurosport a stat de vorbă cu Alex Dobre, al cărui interviu îl puteți citi aici.
https://i.eurosport.com/2020/01/08/2748670.jpg
În weekend, Dobre are șansa să debuteze pentru "cireșe" în Premier League și să devină cel mai tânăr jucător român din istorie care evoluează în Premier League. Confruntarea Bournemouth - Watford este duminică, de la 16:00, în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Ştim prima echipă promovată în Premier League? Scott Parker face minuni la noua echipă
01/11/2021 LA 06:59
The Emirates FA Cup
Cupa Angliei | Barnsley-Chelsea 0-1. Londonezii completează tabloul sferturilor de finală
09/02/2021 LA 17:04