Noul selecționer al României a acordat un interviu pentru AS, în care a vorbit despre căpitanul cu care va merge la drum, iar fostul tehnician al FCSB-ului a precizat faptul că Vlad Chiricheș va rămâne cu acest rol.
Iordănescu a vorbit deja cu fundașul lui Sassuolo și i-a cerut să fie conectat 100% pentru a reuși să contribuie la calificarea României la Euro 2024, principalul obiectiv al naționalei noastre.
Cei doi nu interacționează pentru prima dată la echipa națională. Vlad Chiricheș evolua pentru FCSB atunci când actualul selecționer era secund la FCSB, iar cei doi se cunosc foarte bine și au o relație destul de bună. Mai mult decât atât, Chiricheș nu va fi un simplu căpitan, ci va fi mult mai mult de atât, după cum a precizat chiar Iordănescu.
Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
ACUM 7 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

Edi Iordănescu: "Rolul lui va fi mult mai complex"

Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani, va avea ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Dacă noul selecționer va duce România la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Selecționerul a precizat că Vlad Chiricheș va rămâne liderul echipei naționale și are încredere că acesta va avea un rol important în calificarea României la Campionatul European din 2024: "Sunt genul de antrenor care niciodată nu am inhibat jucătorii şi am lucrat mult la ceea ce înseamnă dezvoltarea lor. Vlad este unul dintre liderii, dintre pilonii echipei naţionale. Este un căpitan în exerciţiu al echipei naţionale şi chiar puteţi să îl întrebaţi că am vorbit de curând cu el. Eu am lucrat cu el în trecut, când am fost la FCSB. Eram secund, dar atunci el a venit şi ne cunoastem foarte bine.
Am ţinut legătura. I-am spus încă de la primul telefon ca îl aştept cu toată încrederea, i-am urat să fie sănătos, să joace. I-am spus că, din punctul meu de vedere, rolul lui va fi mult mai complex decât să-şi facă treaba şi să poarte acea banderolă. Să aducem echipa pe această undă pe care eu cred că trebuie să fie", a spus Iordănescu, pentru AS.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partidei amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a edție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Serie A
Allegri, reacție genială când a fost întrebat de transferul iminent al lui Pogba: "Cine e?"
ACUM 15 MINUTE
Romanian Liga I
CFR ar putea pierde un titular de drept în această vară: "Chiar îmi doresc să plec"
ACUM O ORĂ