Edi Iordănescu se pregătește de debutul său pe banca echipei naționale. Primele două meciuri vor fi amicale, cu Grecia și Israel, la finalul lunii martie, astfel că noul selecționer va avea ocazia să experimenteze diverse sisteme de joc și să ruleze mai mulți jucători.
Una dintre problemele primei reprezentative în momentul de față este postul de portar. După retragerea lui Tătărușanu, Florin Niță a devenit titularul de drept între buturile naționalei și a făcut câteva meciuri de excepție, dar goalkeeper-ul nu mai prinde echipa la Sparta Praga, astfel că acest lucru s-ar putea reflecta în jocul său sub tricolor.
Citește și:
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 31 MINUTE

Edi Iordănescu: "E o problema cu postul de portar"

Edi Iordănescu a vorbit deschis despre această problemă și a recunoscut că a stat de vorbă ci Niță, care e foarte afectat de ceea ce i se întâmplă la echipa de club. De asemenea, selecționerul a menționat că și Ionuț Radu reprezintă o soluție, dar a dat de înțeles că preferă să se bazeze pe jucători care evoluează constant la echipele de club.
"E o problema cu postul de portar. Cu Niță am apucat să vorbesc, o să vorbesc și cu Radu, în perioada imediat următoare. Să vedem în ce măsură poate să mai intre sau nu în calcule, dar e foarte greu când nu joci mult timp.
În ceea ce-l priveste pe Niță, am discutat cu el și mi-am arătat disponibilitatea, am și făcut niște pași în ceea ce privește corespondența cu clubul, am cerut să vorbesc cu antrenorul lui. Am vrut să văd ce se întâmplă cu el, de ce nu mai joacă. Vreau să-l asigur că este un jucător extrem de important pentru noi.L-am simțit un pic căzut, e adevărat, dar în foarte multe momente a fost omul meciului. Încercăm să-l ajutăm. Să dea Dumnezeu să își recapete statutul la echipa de club, pentru că avem nevoie de el.
Vor fi jucători care traversează perioade mai proaste și pe care o să-i regăsiți în lot pentru a-i ajuta. Nu pot să spun că rămâne numărul unu, pentru că eu nu am numărul unu. Rămâne un jucător extrem de important pentru noi. Vreau să-i urmăresc și pe ceilalți.
”O prioritate este să vorbesc și cu Radu, care a demonstrat lucruri, a demonstrat că are valoare și să vedem cum putem să-l ajutăm. Nu mi-aș dori să cădem în greșeala ca să avem jucători care sunt la cluburi importante și stau acolo, în zona lor de confort. Automat, trebuie să fii conștient că ieși din circuitul naționalei", a spus Edi Iordănescu pentru as.ro.
Citește și:
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 2 ORE