Edi Iordănescu a venit cu ambiții mari la echipa națională, dar startul mandatului său a fost unul de coșmar. Antrenorul de 44 de ani a intrat în istoria negativă a echipei naționale, devenind primul selecționer din istorie care are nevoie de 5 meciuri pentru a înregistra prima victorie.
Aceasta a venit în meciul cu Finlanda (1-0), în etapa a 3-a a Ligii Națiunilor, dar apoi România a suferit un eșec lamentabil, 0-3 acasă cu Muntenegru, iar criticile împotriva selecționerului au curs în valuri. Prima reprezentativă s-a scufundat în clasamentul FIFA și nu puțini sunt oamenii din fotbalul autohton care îi cer demisia lui Edi Iordănescu, deși e clar că nu a avut timpul suficient pentru a-și pune amprenta asupra jocului echipei naționale.
Citește și:
Fotbal
Stadionul Nou Camp se numește acum Sportify. Înțelegere de 435 milioane euro!
ACUM 2 ORE

Edi Iordănescu se bucură de sprijinul FRF

În această dimineață, selecționerul a avut o ședință de analiză cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic, Mihai Stoichiță. La final, oficialii FRF au precizat clar că Edi Iordănescu se va bucura în continuare de sprijin, oferind fiecare explicații pentru decizia luată.
"Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!", a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, citat de frf.ro.
"Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale", a adăugat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.
În ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, România va întâlni Finlanda în deplasare și Bosnia acasă, ambele meciuri urmând să aibă locla finalul lui septembrie. Tricolorii sunt pe ultimul loc în grupă și singurul obiectiv realizabil este evitarea acestei poziții la final, deoarece asta ar însemna retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor.
Serie A
Sinisa Mihajlovic a învins încă o dată! Sârbul a revenit la antrenamentele echipei sale, Bologna
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj este asaltată de oferte pentru unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut
ACUM 3 ORE