Edi Iordănescu s-a despărțit de FCSB la sfârșitul săptămânii trecute, după mai puțin de trei luni pe banca roș-albaștrilor. Decizia acestuia a fost determinată de criticile aduse de conducere, deși echipa a avut o serie bună în campionat, mai ales în condițiile în care lotul s-a confruntat cu mai multe probleme cauzate de accidentări și de infectările cu Covid-19.
Antrenorul, care a câștigat sezonul trecut titlul în Liga 1 cu CFR Cluj, nu duce lipsă de oferte. Potrivit Pro TV, Edi Iordănescu este dorit de Valenciennes, echipă care evoluează în al doilea eșalon fotbalistic din Franța.
Valenciennes este pe locul 17 în clasamentul din Ligue 2, având 4 victorii, 4 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri în primele 15 etape ale sezonului. Francezii au doar un punct peste Bastia, care se află pe loc de baraj, iar obiectivul tehnicianului român va fi, dacă va semna, salvarea de la retrogradare.
Fotbal
Edi Iordănescu rămâne fără un jucător din lot pentru meciul amical cu Moldova
18/11/2022 LA 09:32
Anghel Iordănescu a declarat, conform sursei citate, că fiul său va fi marcat de experiența nefericită de la FCSB și a spus că își dorește ca el să preia cât mai curând o echipă: "Ceea ce s-a întâmplat la FCSB sunt convins că îl va marca pentru că știu cât de mult și-a dorit să facă performanță. Eu sper să depășească momentul și să reînceapă activitatea."

EDI IORDĂNESCU A DEZVĂLUIT DE CE A PLECAT DE LA FCSB

La începutul acestei săptămâni, antrenorul a vorbit despre motivele care au dus la despărțirea sa de roș-albaștri, susținând că își dorește să uite ultimele luni din viața sa. Iordănescu s-a arătat dezamăgit de faptul că patronul echipei nu a ținut cont de ceea ce au stabilit în momentul semnării contractului și a spus că nu și-ar fi dorit să plece, în cursul zilei de luni menționând că nu are nicio înțelegere cu Federația Română de Fotbal, așa cum s-a speculat.
"Vreau să mă liniștesc. Deja e istorie și încep să mă uit înainte. Mi se pare că sunt niște lucruri care nu sunt clare. Nu mi-am dorit niciun moment să plec. Aveam încredere foarte mare. Știu ce mesaje și telefoane am primit, să nu ne ascundem după deget. În spate sunt milioane de suporteri și el mi-a făcut o promisiune clară.
Nu m-a deranjat că a criticat jocul. Aș fi acceptat multe prezențe în spațiul public. Ce m-a deranjat foarte tare și m-a făcut să am acea notificare a fost când a spus că face ceva pe contractul meu. A fost vorba de promisiunile pe care le-a făcut. N-a dat doi bani pe ce am vorbit. Am fost sunat, am fost convins, nu m-am propus. Am făcut acea adresă care a fost constructivă. A venit un răspuns umilitor.
M-am autoizolat, mi-am văzut de muncă. Am primit mesaje fără număr, pe care nu vreau să le reproduc niciodată. Sunt lucruri intime! Au fost jignitoare, le-am luat personal. Dacă eu continuam, aș fi făcut foarte mult rău oamenilor din jur. Managerul echipei ar fi căzut la mijloc. Am zis că mai bine mă sacrific eu. Oricum, nu mai puteam să avem comunicare și viață lungă", a declarat Edi Iordănescu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255803.png
Fotbal
Edi Iordănescu, mesaj de mulțumire la adresa cluburilor care au dat jucători la națională
16/11/2022 LA 12:48
Fotbal
Edi Iordănescu, mesaj de susținere pentru Nicușor Bancu după aflarea perioadei de indisponibilitate
15/11/2022 LA 22:09