UPDATE / Răzvan Burleanu a confirmat că înțelegerea este valabilă pentru următoarele două campanii: Liga Națiunilor și preliminariile Campionatului European din 2024.
UPDATE / Edi Iordănescu este prezentat chiar în aceste momente în cadrul unei conferințe de presă care are loc la Mogoșoaia.
Știrea inițială
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM 4 MINUTE
După o pauză de aproape două luni în care postul de selecționer a fost vacant, naționala României are antrenor. Așa cum se știa deja de câteva zile, Edi Iordănescu va fi numit astăzi în funcție, devenind al 44-lea selecționer din istoria echipei naționale.
La această oră are loc o ședință a Comitetului Executiv al FRF, în care alegerea lui Iordănescu va fi validată, iar la ora 17:00 va avea loc o conferință de presă la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. conform frf.ro.
FRF și-a dorit un antrenor cu o experiență mai mare, dar s-a lovit de refuzuri din partea lui Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu sau Ladislau Boloni, atfel că a apelat la varinata Edi Iordănescu, cu care negocierile s-au desfășurat relativ repede.
Antrenorul era liber după ce și-a reziliat contractul cu FCSB, la presiunea patronului, deoarece nu mai putea controla schimbările și alcătuirea echipei. Iordănescu este și campionul en-titre al României, cu CFR Cluj, formație de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut.
Edi Iordănescu l-a adus cu el la echipa națională și pe omul său de încredere, Alexandru Radu, care îi va fi secund, iar staff-ul tehnic va fi completat de oemeni de casă ai FRF.
Citește și:

Edi Iordănescu are ca obiectiv calificarea la EURO 2024

Edi Iordănescu va semna un contract pe doi ani, până la finalizarea campaniei de calificare la EURO 2024. Dacă noul selecționer va duce naționala la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Edi Iordănescu (43 ani) cunoaște foarte bine realitatea și jucătorii din forbalul românesc. De-a lungul carierei, antrenorul a pregătit pe plan intern echipele ASA Târgu Mureș, Pandurii Tg. Jiu, Astra, CFR Cluj (de două ori), Gaz Metan Mediaș și FCSB. În străinătate el a activat la CSKA Sofia.
Selecționerul își va face debutul oficial la începutul lunii iunie, în Liga Națiunilor. Până atunci, noul antrenor va putea să evalueze resursele în două jocuri de pregătire la finalul lunii martie, cu Grecia (acasă) și Israel (în deplasare).
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
ACUM 33 MINUTE
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
ACUM O ORĂ