Edward Iordănescu este oficial noul selecționer al României. Antrenorul a preluat funcția vacantă, dupăce Mirel Rădoi și FRF s-au despărțit în luna noiembrie. Cu această ocazie, tehnicianul a oferit și primele declarații într-o conferință de presă. Obiectivul lui va fi calificarea la Euro 2024.
Iordănescu jr. și-a început discursul prin a mulțumi federației pentru șansa oferită, dar și predecesorilor Mirel Rădoi și Cosmin Contra pentru activitatea depusă la echipa națională.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 4 ORE
"Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din Federație. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Vreau să direcționez mulțumiri și pentru Mirel și staff-ul lui, dar și pentru Cosmin Contra și staff-ul lui. Au lăsat în urmă lucruri foarte bune. Am construit un mediu bun pentru performanță. Au promovat jucători tineri și foarte tineri.
Când reprezinți România, înseamnă o responsabilitate foarte mare. Am încredere că putemsă construim o echipă care să ne facă mândri", a spus antrenorul.

Edi Iordănescu: "Am fost susținut de americani"

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit selecționerul echipei naționale a României, după ce a Federația Română de fotbal a încercat aproape 3 luni să găsească un antrenor pentru prima reprezentativă.În spațiul public s-au făcut multe speculații despre numirea antrenorul la prima reprezentativă, inclusiv faptul că a fost susținut politic în acest sens.
https://i.eurosport.com/2021/11/14/3253947.png
"Am fost susținut de americani", a glumit Iordănescu, care a continuat: "E bine că ați deschis acest subiect, pentru a-l închide. De când sunt activ în fotbal ca antrenor și cred că e vorba de vreo 12 ani, am avut proiecte.
Cine spune asta, că am ajuns politic selecționmer, îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea, sacrificiile făcute și ceea ce am demonstrat. Cred că cine susține acest lucru este rău intenționat. În fotbal nu poți să păcălești. Dacă sunteți atenți și analizați contractele mele, atunci când am fost lăsat să le duc până la capăt, o să vedeți că mi-am îndepălinit și chiar depășit obiectivele".

Edi Iordănescu nu a fost prima opțiune pentru FRF

Antrenorul care a câștigat titlul cu CFR Cluj în sezonul trecut și a fost pe banca echipei FCSB în actualul sezon nu a fost prima opțiune pentru echipa națională. Mai devreme, FRF a purtat discuții cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Ladislau Boloni, dar toți au refuzat propunerea de a deveni selecționer.
Edi Iordănescu a comentat în conferința de presă și acest aspect, faptul că nu a fost prima variantă.
"La echipa naținonală am capacitatea să pun în plan secund orice orgoliu, orice ambiție principală. Iar latura financiară aproape că nu a contat. Concentrarea mea a fost pentru discuțiile cu domnul președinte, cu domnul Stoichiță. Consider că sunt antrenori în momentul de față care au mulți ani înaintea mea, cu multe performanțe. Dar, când vine vorba despre valul tânăr, sunt unul dintre reprezentanții ei. Am parcurs etape firești, de la Liga 3, Liga 2, Liga 1, am o experiență și în străinătate", a precizat selecționerul.

Obiectiv intermediar, Liga Națiunilor

Edi Iordănescu are ca obiectivul principal calificarea la Euro 2024. Există și un obiectiv intermediar, Liga Națiunilor, competiție care va debuta în iunie.
"E firesc să ne intereseze și Liga Națiunilor, pentru că afectează în mod direct tragerea la sorți. Poate facilita un drum mai ușor spre Euro 2024. Dacă lucrurile funcționează în această grupă, plecăm în următoarele preliminarii cu alt entuziasm, cu altă încredere.
Chiar vă spun, sincer, ținta este locul 1 în Liga Națiunilor. Am avut timp zilele astea să îmi fac o primă impresie despre adversari. Am văzut deja un număr de meciuri cu fiecare echipă. Țintim primul loc, asta e mentalitatea corectă. Va fi o grupă echilibrată. Dacă echipa va termina pe locul 3, ne vom așeza și vom discuta în ce condiții putem continua", a vorbit Iordănescu pe acest subiect.
Până la meciurile din Liga Națiunilor cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, Iordănescu va avea două jocuri amicale la dispoziție la sfârșitul lunii martie, cu Grecia și Israel.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 11 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 12 ORE