Edi Iordănescu a devenit acum două zile noul selecționer al României, iar așteptările sunt mari în privința sa. Echipa națională pleacă la un nou drum, care se vrea a se finaliza cu o calificare la Campionatul European din 2024.
Așa cum a mărturisit la conferința de presă în care a fost prezentat, antrenorul de 43 de ani are încredere că își poate îndeplini obiectivul. După două zile în care oamenii importanți din fotbalul românesc au disecat alegerea FRF, Edi Iordănescu a simțit nevoia de a le transmite un nou mesaj suporterilor, asigurându-i că va da totul pentru ca echipa națională să aibă rezultate.
În plus, selecționerul a promis că își va asuma rezultatele și că toate deciziile tehnice îi vor aparține în totalitate în perioada în care va sta pe banca primei reprezentative.
Fotbal
O mare arbitră, uluită de Istvan Kovacs! Detaliul incredibil sesizat în finala Conference League
ACUM 37 MINUTE
"Salut. Vreau să vă mulțumesc frumos pentru toate mesajele trimise, de felicitare și încurajare. Vă promit ca o să le parcurg pe absolut toate în perioada următoare. Nu promit însă să reușesc să văși răspund tuturor, dar sunt sigur căînțelegeți motivele. Pot însă să vă promit că o să dau tot ce am mai bun pentru echipa naționalăși la final să dea Dumnezeau să mergem împreunăîn Germania pentru turneul final.
Vă garantez că toate deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate, asa cum a fost în toate colaborările mele trecute și îmi voi asuma total responsabilitatea rezultatelor. Nu am stat pe gânduri, am venit cu convingere, cu determinare, nu am ezitat niciun moment, am spus un DA puternic pentru echipa naționala și am încredere mare în munca pe care o putem face împreună cu stafful,echipa și toți cei implicați în proiect. Uniți pentru Romania!!", a scris Edi Iordănescu pe contul personal de Facebook.
Citește și:

Edi Iordănescu are un obiectiv intermediar: Liga Națiunilor

Edi Iordănescu are ca obiectivul principal calificarea la Euro 2024. Există și un obiectiv intermediar, Liga Națiunilor, competiție care va debuta în iunie.
"E firesc să ne intereseze și Liga Națiunilor, pentru că afectează în mod direct tragerea la sorți. Poate facilita un drum mai ușor spre Euro 2024. Dacă lucrurile funcționează în această grupă, plecăm în următoarele preliminarii cu alt entuziasm, cu altă încredere.
Chiar vă spun, sincer, ținta este locul 1 în Liga Națiunilor. Am avut timp zilele astea să îmi fac o primă impresie despre adversari. Am văzut deja un număr de meciuri cu fiecare echipă. Țintim primul loc, asta e mentalitatea corectă. Va fi o grupă echilibrată. Dacă echipa va termina pe locul 3, ne vom așeza și vom discuta în ce condiții putem continua", a spus Iordănescu legat de acest subiect.
Până la meciurile din Liga Națiunilor cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, Iordănescu va avea două jocuri amicale la dispoziție la sfârșitul lunii martie, cu Grecia și Israel.
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM O ORĂ
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 12 ORE