Conform GSP, Ionel Gane este alesul lui Iordănescu, fiind familiarizat cu acest post. Nu este pentru prima dată când ocupă funcția de antrenor secund la echipa națională a României.
El s-a mai aflat în această situație în mandatul lui Cosmin Contra la echipa națională. Înainte de a-l urma pe Contra, Jerry Gane a îndeplinit această funcție și la Dinamo, iar în urmă cu un an a devenit antrenorul principal din Ștefan cel Mare.
Jerry Gane va reveni pe banca României, acolo unde s-a aflat vreme de mai bine de 2 ani. Fostul antrenor al lui Dinamo a avut concurență pentru preluarea acestui post. Tehnicienii vizați de Edi Iordănescu pentru a face parte din staff-ul său au fost Vasile Maftei, Mihai Pintilii, Mihai Teja sau Daniel Pancu.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 2 ORE

Gane revine la echipa națională

Sursa citată precizează faptul că Mihai Pintilii a ales să rămână la FCSB, dar oricum el nu beneficia de licență, Mihai Teja nu era pe placul Federației Române de Fotbal, lui Maftei nu i-a surâs ideea unei colaborări cu Edi Iordănescu, iar Daniel Pancu nu a fost dorit de actualul selecționer.
Între octombrie 2017 și noiembrie 2019 a mai fost Gane pe banca echipei naționale, din postura de antrenor secund. A antrenat mai multe echipe din postura de antrenor principal: U Craiova, Corona Brașov, Petrolul, CS Turnu Severin și Dinamo București, în sezonul trecut, timp de 18 meciuri, după plecarea lui Cosmin Contra din cauza problemelor financiare cauzate de spanioli.
Ionel Gane și-a anunțat demisia după meciul lui Dinamo cu FC Argeș, iar de atunci tehnicianul de 50 de ani era liber de contract. Ca fotbalist, a jucat în România la 3 dintre granzi: Universitatea Craiova, Dinamo și Rapid.
Staff-ul echipei naționale este format din antrenorul principal Edward Iordănescu, antrenorii secunzi Ionel Gane și Florin Constantinovici, preparatorul fizic Cristian Dragotă și analiștii video Alexandru Radu și Michele Iannucci.
CITEȘTE ȘI:

Edi Iordănescu are ca obiectiv să ducă naționala la Euro 2024

Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani, va avea ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Dacă noul selecționer va duce România la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partidei amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a edție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 10 ORE