Edi Iordănescu este alesul FRF pentru funcția de selecționer. După ce Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu sau Boloni au refuzat propunerile, șefii de la Casa Fotbalului au apelat la fostul antrenor de la CFR Cluj sau FCSB și după mai multe runde de negocieri s-a ajuns la un acord, așa cum au recunoscut în urmă cu 3 zile atât managerul, cât și reprezentanții federației.
Numirea oficială va avea loc azi, după ședința Comitetului Executiv de astăzi, dar toate detaliile contractuale sunt deja puse la punct. Conform ProSport, FRF și Iordănescu au perfectat inclusiv compenența stafului tehnic. Acesta îi va avea antrenori secunzi pe Alexandru Radu, omul său de încredere, și Florin Constantinovici, în timp ce antrenor cu portarii va fi Leontin Toader, ultimii doi fiind oameni de casă ai federației. Horia Baciu va rămâne în staff, el ocupând funcția de preparator fizic și în perioada în care naționala a fost antrenată de Mirel Rădoi.
Citește și:
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 4 ORE

Edi Iordănescu are ca obiectiv să ducă naționala la EURO 2024

După toate probabilitățile, Edi Iordănescu va semna un contract pe doi ani, până la finalizarea campaniei de calificare la EURO 2024. Dacă noul selecționer va duce naționala la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partidei amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a edție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an: 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 11 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 12 ORE