Edi Iordănescu, care a ajuns recent la o înțelegere cu oficialii Federației Române de Fotbal pentru a prelua postul de selecționer, lucrează în această perioadă la a-și contura staff-ul. Antrenorul își caută un secund, doi preparatori fizici și doi analiști video.
Potrivit AS.ro, fostul tehnician de la FCSB ar fi bătut deja palma cu un colaborator. Iordănescu a anunțat că va lucra alături de Cristi Dragotă, care este preparator fizic la CFR Cluj, acesta semnând un contract part-time cu FRF.
Edi Iordănescu a dezvăluit că a negociat și cu Thomas Neubert, care face parte din staff-ul celor de la FCSB, explicând și ce avantaje a avut Dragotă.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
"În linii mari, am bătut palma cu Cristi Dragotă, pe care l-am avut la CFR Cluj. A fost și Tommy Neubert pe lista scurtă, ei doi au fost în principal. În primul rând a contat că i-am cunoscut, am lucrat cu ei, am colaborat, am făcut-o bine. Cu Tommy chiar în două rânduri, și la TSKA Sofia. Amândoi și-au arătat deschidere. Ne-am dus către Cristi Dragotă și pentru că disponibilitatea a fost mai mare și din partea clubului, dar și întelegere.
În plus, ei sunt mai acoperiți decât este FCSB pentru că au doi preparatori fizici. Pot acoperi perioadele în care Cristi va fi cu noi fiind vorba de un part-time, nu full-time", a declarat Edi Iordănescu, potrivit AS.ro.
Citește și:

4 nume pe lista lui Iordănescu pentru postul de secund

Antrenorul este și în căutarea unui secund, iar pentru a se decide a alcătuit o listă cu mai multe nume, urmând a purta câte o discuție cu fiecare dintre ei pentru a afla care sunt așteptările acestora.
Potrivit AS.ro, tehnicienii vizați de Edi Iordănescu pentru a face parte din staff-ul său la echipa națională sunt Vasile Maftei, Adrian Iencsi, Mihai Teja sau Jerry Gane.
Selecționerul ar fi discutat deja cu acești antrenori, dar nu a luat încă o decizie asupra celui care îi va fi secund, astfel că pe listă pot apărea și alte nume. Iordănescu își dorește să aibă lângă el un tehnician cu experiență, cu care să fie compatibil și să împărtășească aceeași filosofie de joc.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partide amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a ediție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24