"Telenovela" numirii unui nou selecționer pe banca României se apropie de final. În urmă cu o săptămână se părea că nimic nu mai poate sta în calea revenirii lui Ladislau Boloni la cârma naționalei, însă negocierile au intrat în impas din cauza unor neînțelegeri privind clauzele contractuale.
Astfel, pe tapet au reapărut numele lui Adrian Mutu și Edi Iordănescu, doi manageri liberi de contract și care nu și-au ascuns disponibilitatea de a prelua echipa națională. Se pare că federalii înclină mai mult spre varianta Edi Iordănescu. Conform fanatik.ro, ostul antrenor de la CFR Cluj sau FCSB negociază la sediul FRF preluarea primei reprezentative.
Este pentru prima dată când Iordănescu și oficialii FRF se întâlnesc față în față, semn că sunt șanse mari de a se ajunge la un acord.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 5 ORE
Citește și:

Edi Iordănescu pare a fi alesul FRF pentru postul de selecționer

Faptul că Edi Iordănescu este printre numele rămase în cursă pentru banca naționalei nu este un lucru străin. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice de la FRF, a recunoscut acest lucru și a lăsat să se înțeleagă care sunt pretențiile FRF în privința contractului.
"Au fost discuții cu Boloni, Adi Mutu și Edi Iordănescu. Fiecare a primit același gen de contract, în care sunt stipulate niște clauze. Nu se poate să nu există obiective. Federația nu vrea să păcălească un selecționer, vrem doar să câștigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că se califică.
Liga Națiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului. Poți pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu merge nimic și n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneți dacă retrogradăm în urna a treia?
Un selecționer nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecți cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidențiale, nu pot să divulg contractul unui selecționer. Este normal ca și angajatul, dar și angajatorul, să vină cu pretenții. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua", a declarat Mihai Stoichiță, la Digi Sport.
Dacă va fi numit în cele din urmă la conducerea naționalei României, Edi iordănescu va debuta în luna martie, când tricolorii vor disputa două meciuri amicale. Singurule meciuri oficiale din acest an pentru România vor fi în Liga Națiunilor (4 în iunie și două în septembrie).
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (ora 21:45), Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 6 ORE
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 6 ORE