Atacantul uruguayan Edinson Cavani, de la Manchester United, ajuns pe Old Trafford liber de contract de la PSG, a fost acuzat de o încălcare în formă agravată a regulamentelor Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), din cauza utilizării cuvântului "negrito" într-o postare pe Instagram de luna trecută. În vârstă de 33 de ani, Cavani și-a cerut scuze pentru mesajul transmis după ce noua lui echipă a învins Southampton (3-2) pe 29 noiembrie, explicând că a fost vorba de un gest afectuos pentru un amic, nicidecum o jignire de natură rasistă.
Totuși, rasismul reprezintă o temă profund abordară în prezent în toată lumea, iar fotbalul nu face excepție. De altfel, Cavani riscă o suspendare de cel puţin trei meciuri, după ce Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a deschis o procedură disciplinară împotriva lui, pentru rasism.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Liverpool, dispusă să-i achite clauza de reziliere unui star de la Barcelona
23/05/2022 LA 09:58

Edinson Cavani, pedepsit pentru derapajul de natură rasistă

"Se presupune că, încălcând regula E3.1 a FA, un comentariu postat pe pagina de Instagram a jucătorului echipei Manchester United FC a fost jignitor şi/sau abuziv şi/sau necorespunzător şi/sau a afectat reputaţia jocului. Comentariul, se mai presupune, constituie o <încălcare agravantă>, care este definită în regula E3.2 a FA, întrucât include referinţe, exprese sau implicite, la culoare şi/sau rasă şi/sau origine etnică", a transmis forul englez, într-un comunicat, potrivit BBC.
Cavani are la dispoziție 3 săptămâni (până la 4 ianuarie) pentru a oferi un răspuns la acuzaţia de conduită necorespunzătoare, pe care clubul Manchester United spune că o va lua în considerare, subliniind încă o dată că nu a existat nicio intenţie rea în postarea atacantului.
"Manchester United şi toţi jucătorii noştri sunt pe deplin angajaţi în lupta împotriva rasismului şi vom continua să lucrăm în această privinţă cu FA, dar şi cu alte organizaţii şi prin propriile campanii. Am luat act de hotărârea FA de a-l acuza astăzi pe Edinson Cavani pentru răspunsul său pe reţelele de socializare la mesajul de felicitare al unui prieten, în urma jocului de la Southampton. Edinson şi clubul au fost clari că nu a existat absolut nicio intenţie rea în spatele mesajului, pe care l-a şters şi şi-a cerut scuze imediat ce a fost informat că ar putea fi interpretat greşit. Jucătorul şi clubul vor lua acum în calcul acuzaţia şi vor răspunde FA", a precizat trupa condusă de Ole Gunnar Solskjaer.
Premier League
Klopp, precaut înaintea duelului cu United! Neamțul vede o amenințare în echipa de pe Old Trafford
19/04/2022 LA 08:10
Ligue 1
Mbappe se gândește să-și prelungească înțelegerea cu PSG! Anunțul de ultimă oră al L'Equipe
28/02/2022 LA 10:16