Eduard Novak, ministrul sportului din România, a fost prezent sâmbătă la amicalul de la Miercurea Ciuc pe care FRF a încercat fără succes să-l blocheze. Novak participat la eveniment și chiar a luat cuvântul pe teren, având un discurs care a ridicat fără doar și poate câteva sprâncene înainte de duelul dintre Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată a Ținutului Secuiesc.
În vârstă de 45 de ani, născut la Miercurea Ciuc, Eduard Novak a declarat că e mândru de apartenența sa la Ținutul Secuiesc: "Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunț la limba maternă și zona de unde vin, Ținutul Secuiesc", a declarat Eduard Novak la Miercurea Ciuc, potrivit Gazeta Sporturilor.
CITEȘTE ȘI:
Liga Campionilor UEFA
Lucescu, performanță uriașă! Dinamo Kiev, la un pas de grupele UCL! Tabloul complet al play-off-ului
ACUM 6 ORE

Eduard Novak, prezent la meciul amical dintre Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată a Ținutului Secuiesc

FRF a intervenit înainte de meci și a emis un comunicat prin care a transmis că nu aprobă n- amicalul, aşa că organizatorii au schimbat denumirea naţionalei Ţinutului Secuiesc în FC Csiksereda. Totuşi, pe teren şi în tribune, tot însemnele Ţinutului Secuiesc au apărut.Federaţia a precizat, într-un comunicat, că urma să fie atentă la tot ce se întâmplă pe arena din Miercurea Ciuc.
Viktor Orban, care a fost prezent la inaugurare şi a fost solicitat în tribună de mai mulţi fani să se fotografieze cu ei, a postat câteva fotografii. La arenă a fost afişat drapelul secuiesc.
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
ACUM 7 ORE
Romanian Liga 2
Steaua, doar un egal cu Metaloglobus! Suporterii, mesaj împotriva conducerii
ACUM 8 ORE