Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, marţi, la Arena Naţională, la finalul Adunării Generale a FRF, că între el şi preşedintele federaţiei, reales pentru a treia oară în funcţie, există o chimie în ceea ce priveşte discuţiile legate de echipa naţională de fotbal a României.
"Nu am un răspuns la faptul că a fost un singur candidat la alegeri, aşa a fost să fie. Dacă a fost în unanimitate votat înseamnă că a făcut lucruri foarte bune şi poate să facă în continuare. Mie îmi place că în discuţiile pe care le-am avut cu dânsul tot timpul am găsit chimie necesară să putem să discutăm, tot timpul m-a stimulat să discut extrem de deschis, să-mi spun toate gândurile, mi le-a ascultat, au fost discuţii constructive şi din punctul acesta de vedere pentru mine, ca antrenor, este foarte bine că există acest canal de discuţii permanent deschis cu preşedintele federaţiei şi există această chimie imperativ necesară", a afirmat Iordănescu.

Edward Iordănescu: "Trebuie să strângem rândurile şi în spatele echipei naţionale"

Fotbal
Lewis Hamilton nu se consideră lider la Mercedes! Ce a spus despre provocările acestui sezon
ACUM 25 MINUTE
Tehnicianul consideră că votul acordat în unanimitate pentru Răzvan Burleanu demonstrează că acesta a făcut multe lucruri bune în primele două mandate de preşedinte al FRF.
"Salut şi îl felicit pe fostul şi noul preşedinte, omul care până la urmă a crezut în mine şi mi-a dat această oportunitate de a conduce echipa naţională. Şi sper ca împreună să facem o muncă bună şi să ducem din nou echipa la un turneu final. Înseamnă că lumea a apreciat lucrurile foarte bune care s-au făcut, sunt în continuare multe lucruri de făcut, fotbalul românesc are nevoie în continuare de sprijin. Dar cred că unitate este cuvântul cheie. Trebuie să strângem rândurile şi în spatele echipei naţionale, care este până la urmă vârful piramidei, dar de la bază trebuie lucrat, cu unitatea, cu o altă stare de spirit, cu altă mentalitate. Cu o gândire proactivă, pozitivă, putem îmbunătăţi lucrurile, altfel, dacă ne punem piedici unii celorlalţi, nu vom progresa niciodată, şi o să treacă timpul pe lângă noi şi oportunităţile", a completat Iordănescu.
Întrebat care sunt lucrurile bune la care a făcut referire, Iordănescu a spus: "În primul rând există un focus foarte mare pentru dezvoltarea fotbalului încă de jos. Şi văd asta pentru că suntem la federaţie, se pune mult preţ, sunt proactivi, sunt implicaţi, se discută tot timpul, există interes. Şi toţi care suntem în cadrul federaţiei ne aducem aportul în sensul ăsta. Eu am mers cu foarte multe probleme, mai am în continuare foarte multe de discutat şi propuneri pe care le putem pune în viitor, dar tot timpul am găsit deschidere în sensul ăsta. Şi când eşti deschis pentru muncă în echipă, când te înconjori de oameni care pot aduce plus valoare nu ai cum să nu aduci îmbunătăţiri. Şi fotbalul românesc are nevoie în continuare de dezvoltare şi de îmbunătăţire".

Răzvan Burleanu a obținut al treilea mandat în fruntea Federației

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (37 de ani), a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF, el fiind votat în unanimitate de cei 266 de membri prezenţi dintre cei 278 afiliaţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Arena Naţională din Capitală.
Aflat la conducerea FRF din 5 martie 2014, Burleanu a fost unicul candidat la aceste alegeri, comisia de verificare a dosarelor respingând solicitările lui Sorin Răducanu şi Gabriel Şeitan.
Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, statutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federaţiei Române de Fotbal.
Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. La momentul respectiv, el avea 29 de ani şi devenea cel mai tânăr preşedinte al FRF.
La scrutinul din 18 aprilie 2018, Burleanu s-a impus încă din primul tur, fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al "generaţiei de aur", a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
ACUM 29 MINUTE
Liga
Barcelona își va oficializa interesul pentru unul dintre starurile Braziliei
ACUM 2 ORE