Astfel, Manchester United a căzut până pe locul patru, în spatele lui Bayern Munchen, veniturile diavolilor scăzând cu 118 milioane de lire, o scădere de 19% față de sezonul 2018/2019.
Numerele arată impactul crizei coronavirusului asupra fotblaului european iar clasamentul Deloitte arată că primele 20 de cluburi ca venituri din lume au avut pierderi de 975 de milioane de lire în sezonul 2019/2020 din acuza unor factori precum absența spectatorilor și efectul asupra veniturilor din drepturile de televizare.
Astfel, proiecțiile sunt sumbre și pentru sezonul 2020/2021: cluburile sunt așteptate să piardă în total 1,75 miliarde de lire.
Fotbal
Surplusul fundașilor centrali de mare valoare din naționala Franței! Deschamps are de unde alege
ACUM O ORĂ

Cluburile de fotbal, lovite puternic de pandemia de coronavirus

Tim Bridge, de la Deloitte Sports Business Group, a declarat: ”De obicei când publicăm aceste cifre vorbim despre creșterea veniturilor dar sigur că nici fotbalul nu este imun la pandemia de coronavirus”.
Cel mai bogat club din lume rămâne Barcleona în ciuda faptului că echipa pregătită de Ronald Koeman a dezvăluit săptămâna aceasta că are datorii de 112 milioane de euro către 19 cluburi privind plăți pentru transferuri neefectuate.
Locul doi este ocupat de Real Madrid, care s-a apropiat la doar 100.000 de euro de rivalii lor din Spania. Barcelona a avut venituri de 627.1 de milioane de lire.
Pe locul trei este Bayern, pe patru Manchester United iar următoarele locuri sunt ocupate de Liverpool și Manchester City. În top 10 mai sunt prezente și Chelsea și Tottenham. Arsenal este pe 11 iar Everton pe locul 17.
Fotbal
Mesajul de forță al lui Edi Iordănescu, înaintea partidei FCSB – CS Mioveni
ACUM 9 ORE
Romanian Liga I
Cum a reacționat Mircea Rednic după o nouă înfrângere suferită de Dinamo în Liga 1
ACUM 9 ORE