Stanciu profită de zilele în casă ca să învețe limba cehă și spune că această perioadă îl va face să prețuiască lucrurile care contează cu adevărat, fără să fie afectat de lucrurile mărunte. Stanciu a acordat un interviu pentru siteul FRF.
– Cum e trăită pandemia în Cehia?
– Cred că în acest moment sunt aproape de două ori mai multe cazuri aici decât în România. Dar oamenii nu stau în izolare, supermarketurile sunt pline de oameni, pe stradă e plin de mașini, oameni care se plimbă! Eu, în schimb, sunt cu soția mea la Praga și respectăm toate recomandările.
Fotbal
Nicolae Stanciu, marcator în victoria care a adus al treilea titlu consecutiv pentru Slavia Praga
03/05/2021 LA 04:32
– Sunt cazuri printre oamenii de la club sau pe care îi cunoști în Cehia?
– Din fericire, nu. Și sper să nu apară.
– Cum vede un fotbalist profesionist toată această situație? Ce crezi că se va întâmpla?
– Chiar nu știu unde va duce totul. E foarte greu de spus. Și nouă ne este greu fără antrenamente sau meciuri. Asta era plăcerea noastră și, dintr-o dată, a dispărut. Eu nu mă pot plânge pentru că știu ca sunt alți oameni care suferă mai mult decât noi. De aceea, îmi doresc să scăpăm cât mai repede de acest virus.
https://i.eurosport.com/2019/12/10/2733995.jpg
– Ce crezi că va însemna ”normalitatea” atunci când totul se va termina?
– Pentru mine ar însemna să pot merge zi de zi la antrenament, să vină finalul de săptămână și să mă bucur alături de colegi și suporteri de meciuri. Dar, pentru mulți oameni, sunt sigur că nimic nu va mai fi ca înainte.
– Ce vei face diferit când situația se va normaliza?
– O să merg la antrenament cu și mai mare plăcere decât o făceam până acum, o să mă bucur și mai mult de timpul petrecut cu soția și familia mea și nu o să mai las chestiile mărunte să mă afecteze. Până la urmă, bunăstarea și sănătatea familiei sunt tot ceea ce contează.
– Cum îți ocupi timpul? Faci ceva în mod special?
– Îmi petrec toată ziua cu soția, gătim, ne uităm la seriale, jucam rummy și profităm de timpul pe care îl avem pentru a învăța limba cehă.
– Cât de mult așteptai meciul cu Islanda din martie? E un avantaj că s-a amânat?
– Cred că toți îl așteptam cu nerăbdare. Poate fi un avantaj faptul că terenul va fi mult mai bun față de cum ar fi fost în această perioadă.
– Cum comunici cu familia, prietenii, colegii de echipă sau de la națională în perioada asta?
– Intrăm prin video cu familia din țară cât de des putem, ne ajută să fim mai aproape unul de celălalt, chiar dacă suntem la distanță. Cu colegii și prietenii comunic mai mult prin mesaje.
https://i.eurosport.com/2016/06/06/1870419.jpg
– Când te gândești la fotbal, de ce îți este cel mai dor? Sunetul plasei la contactul cu mingea? Mirosul gazonului? Atmosfera tribunelor?
– Absolut tot îmi lipsește! Ar fi ideal să se descopere cât mai curând un vaccin și toate aceste nenorociri din lume să se sfârșească.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Europa League
Stanciu, din nou decisiv pentru Slavia! Românul, gol superb cu Rangers și cehii sunt în sferturi
18/03/2021 LA 16:45
Europa League
Ovidiu Hațegan va arbitra duelul românilor din optimile Europa League
09/03/2021 LA 11:29