De 6 ori câștigător al Balonului de Aur, Lionel Messi a câștigat 555 de milioane de euro în ultimii 4 ani de contract cu Barcelona. Argentinianul a fost de acord să-și diminueze salariul cu 50% pentru a rămâne la echipa catalană, dar nu a fost de ajuns. Regulile financiare din La Liga au penalizat managementul dezastruos al catalanilor și Messi a fost nevoit să aleagă o altă destinație. Liber de contract, Messi a fost convins de PSG cu un salariu fantastic, dar și cu un pachet de beneficii care-l readuc în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume. Superstarul argentinian a semnat un contract pe doi ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă un sezon. La Paris, Messi va câștiga, doar din salariu, 30 de milioane de euro pe an. Publicația online britanică Radio Times a combinat mai multe surse printre care L'Equipe și Forbes și a ajuns la acest top. Sumele reprezintă câștigurile totale, în care se regăsesc și contractele de sponsorizare sau imagine.

Cei mai bine plătiți fotbaliști din lume

10. Robert Lewandowski (Bayern) - 20.8 milioane de euro/an
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Lewandowski a dominat în ultimii ani clasamentele golgheterilor din Bundesliga și chiar Europa. Atacantul polonez de 32 de ani este cel ami bun marcator străin din istoria campionatului german și nu dă semne că va micșora ritmul în care înscrie. Lewandowski a început să încaseze sume mari din contractul cu Tiktok, unde are 4 milioane de urmăritori.
9. David De Gea (Manchester United) - 22 milioane de euro/an
Spaniolul este cel mai bine plătit portar din lume. De Gea a avut un sezon mai slab și în ciuda contractului uriaș are o concurență serioasă din partea lui Dean Herderson pentru postul de titular pe Old Trafford.
8. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 23.5 milioane de euro / an
Belgianul a semnat, de curând, un contract nou cu Manchester City și a primit o majorarea a salariului. De Bruyne este urmat în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lotul lui Guardiola de Sterling și noua achiziție Jack Grealish. Cei doi se apropie de 18 milioane de euro pe an. De Bruyne are garantată această sumă până în 2025.
7. Kylian Mbappe (PSG) - 25 milioane de euro / an
Francezul este considerat liderul noii generații de fotbaliști. Mbappe are deja peste 100 de goluri la Paris la numai 22 de ani și are în jurul său o adevărată armată de consilieri financiari. Campionul mondial a fost pe coperta FIFA 21 și este unul dintre cei mai apreciați ambasadori ai americanilor de la Nike.
6. Gareth Bale (Real Madrid) - 30.5 milioane de euro / an
Cine s-a întrebat de ce Bale nu pleacă de la Real trebuie să se uite la această sumă. Galezul nu se simte bine la Madrid, dar salariul îl împiedică să încheie socotelile pe Bernabeu. Împrumutul la Tottenham din sezonul precedent l-a ajutat pe Bale să arate că nu a uitat fotbalul și cel puțin deocamdată nu se va apuca de golf profesionist.
https://i.eurosport.com/2021/08/15/3201545.png
5. Antoine Griezmann (Barcelona) - 35 milioane de euro / an
Francezul a dat lovitura, din punct de vedere financiar, la Barcelona. Chiar dacă din punct de vedere sportiv nu se poate spune că simte perfect pe Camp Nou, Griezmann este fericit. Campionul mondial și-a extins investițiile prin lansarea, în acest an, a unei echipe de Esports.
4. Luis Suarez (Atletico Madrid) - 35 milioane de euro / an
Plecarea de la Barcelona a fost dureroasă? Da, a fost, dar din punct de vedere financiar Luis Suarez o duce chiar mai bine decât în Catalunya. Uruguayanul a răsplătit acest salariu uriaș cu 21 de goluri în La Liga și a fost motorul ofensiv de care Simeone avea nevoie pentru a cuceri Spania. La 34 de ani, Luis Suarez trăiește cele mai bune momente ale carierei, în ce a ce privește încasările.
3. Neymar Junior (PSG) - 37 milioane de euro / an
În 2017, PSG a plătit 222 de milioane pentru a-l aduce pe brazilian de la Barcelona, dar această sumă a reprezentat doar o parte din investiție. Neymar și-a mărit salariul de 3 ori în ultimii 4 ani la Paris, dar face mulți bani și din reclame. E adevărat că nu se poate apropia de primii doi oameni de pe această listă...
2. Cristiano Ronaldo - 55 de milioane de euro / an
Se pare că statutul de cel mai popular star al fotbalului nu este de ajuns pentru a fi și cel mai bine plătit. Ronaldo are cei mai mulți urmăritori pe Instagram și contractele sale de publicitate cu giganți ca Herbalife și Nike l-au adus pe locul 2. Brandul său personal CR7 este doar o investiție, care nu produce venituri substanțiale momentan. Portughezul de la Juventus continuă se bată cu recordurile pe teren, dar nu-și poate adjudeca prima poziție în clasamentul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume.
1. Lionel Messi (PSG) - 58.7 milioane de euro / an
Veniturile lui Messi au scăzut după plecarea de la Barcelona, dar argentinianul rămâne pe primul loc. La PSG, Messi va câștiga cu aproximativ 4 milioane de euro pe an mai puțin din salariu, dar contractele sale uriașe cu Adidas și Pepsi îl ajută să rămână pe primul loc. Considerat de mulți cel mai talentat jucător din istoria fotbalului, Messi este la 34 de ani și cel mai bine plătit. La PSG, Messi are posibilitatea să demonstreze că poate produce magie pe teren și în afara Catalunyei.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14