Munir El Haddadi s-a născut în Spania din tată marocan și mamă spaniolă. Crescând în Spania și fiind un fotbalist extrem de promițător el a fost selectat la naționalele de juniori și tineret ale ibericilor (3 meciuri-2 goluri la U19 și 16 meciuri-10 goluri la U21). Evoluțiile sale i-au adus și o convocare la prima reprezentativă a "Furiei Roja". Se întâmpla în 2014, când atacantul cu origini marocane a jucat 13 minute în meciul cu Macedonia de Nord, în preliminariile Campionatului European din 2016.
Ulterior, jucătorul nu a mai fost convocat la echipa națională a Spaniei și odată cu trecerea timpului acesta și-a reconsiderat poziția și a încercat să obțină dreptul pentru a reprezenta Marocul în competițiile internaționale. Conform vechilor regulamente de la FIFA, un jucător nu mai putea evolua pentru o echipă națională dacă jucase deja pentru o alta la nivel de seniori într-un meci oficial.
Primele 2 instanțe de judecată au respins cererea jucătorului, invocând regulamentul în vigoare, dar o a 3-a i-a dat dreptate, pe considerentul că singura selecție la prima reprezentativă a Spaniei a fost bifată înainte de a împlini vârsta de 21 de ani, iar de la acel meci au trecut deja 6 ani.
Ligue 1
Dorit acum câteva luni de Rapid, a semnat cu campioana Franței
ACUM 23 MINUTE
https://i.eurosport.com/2018/04/10/2310940.jpg

FIFA a relaxat regulile pentru fotbaliștii cu cetățenii multiple

În prima parte a acestui an, FIFA a prezentat propuneri de modificare a unor regulamente în contextul pandemiei de coronavirus. Printre aspectele care s-au luat în calcul a fost și cel legat de posibilitatea jucătorilor cu cetățenii multiple de a schimba echipa națională.
Până acum, un fotbalist care debuta într-un meci oficial pentru o echipă națională nu mai putea juca niciodată pentru o alta. El putea face acest lucru doar dacă jucase în meciuri amicale pentru prima echipă pentru care a optat să evolueze.
Dar hotărârile FIFA au relaxat aceste reguli, iar un fotbalist poate să își schimbe opțiunea echipei naționale, dar trebuie totuși să fie îndeplinite anumite condiții:
  • să nu fi jucat mai mult de 3 meciuri oficiale pentru o anumită reprezentativă
  • să nu fi jucat la un turneu final de campionat mondial sau continental
  • să nu fi avut mai mult de 21 de ani în momentul ultimului meci la echipa națională respectivă
  • optarea pentru o altă națională se va putea face numai după 3 ani fără activitate internațională
Prin schimbarea regulamentului sportul "rege" se raliază altor sporturi de echipă precum handbalul sau baschetul, care au avut de mult timp reguli mai permisive cu privire la acest aspect.
Romanian Liga I
Dinamo "respiră" după transferul lui Sorescu! Cum va folosi banii încasați
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
FIFA a pus în vânzare biletele pentru Cupa Mondială 2022! Cât costă un bilet la marea finală
ACUM 2 ORE