Au mai rămas doar 2 săptămâni până la momentul în care va fi acordat Balonul de Aur 2021. Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021 va avea loc pe 29 noiembrie, la Paris.Pentru premiul acordat anului celui mai bun fotbalist se luptă, printre alții, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, N'Golo Kante, Jorginho, Kevin de Bruyne, Harry Kane, Romelu Lukaku, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Simon Kjaer, Neymar, Kylian Mbappe, Pedri, Luis Suarez și Erling Haaland.
Printre cei care vor vota pentru alegerea câștigătorului se numără și un jurnalist român. Este vorba despre Emanuel Roșu, pe care Ion Alexandru l-a avut invitat în emisiunea de pe pagina de Facebook a Eurosport, Premier League Today. În cadrul emisiunii, Emi a vorbit despre lista criteriilor pe care o ia în seamă atunci când alege câștigătorul, despre șansa ratată de Robert Lewandowski anul trecut de a primi premiul, dar și dacă își amintește vreo ediție în care să fi contat câștigarea Copa America în procesul de alegere al Balonului de Aur.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM O ORĂ

Emanuel Roșu, singurul român care votează la Balonul de Aur

"Ții cont de criteriile France Football în primul rând și în al doilea rând încerci să te informezi cât mai bine în legătură cu lucrurile care poate că-ți scapă. Balonul de Aur e mai mult decât o numărătoare de goluri, pentru goluri există alte premii, există Gheata de Aur. Sigur, e și acesta un lucru foarte important, dar Balonul de Aur se acordă pentru excelență. Nu toți putem să facem lucrurile pe care le face Messi și nu toți jucătorii pot să facă lucrul acesta, dar până și un om normal poate fi absolut excelent, cum a fost cazul lui Modric. A fost un jucător vital pentru Croația în parcursul absolut senzațional din 2018.
https://i.eurosport.com/2021/10/29/3245179.jpg
Da (n.r. dacă i-a părut rău că în anul 2020 Balonul de Aur nu a ajuns la Robert Lewandowski). Cred că l-ar fi meritat în 2020. Sincer să fiu, m-aș fi așteptat la o compensație sau la o variantă prin care să mulțumească pe toată lumea pentru că într-adevăr, cred că el ar fi fost câștigătorul incontestabil din 2020. Citisem la un moment dat o variantă, o variantă apărută în presă, nu ceva oficial, nici măcar o scurgere de informații din surse oficiale, că se pregătește acordarea unui trofeu separat pentru 2020 pentru Lewandowski. Lucrul acesta nu s-a confirmat între timp. Sunt curios dacă votul final pentru 2021 va reflecta până la urmă și absența asta a trofeului din 2020 pentru Lewandowski.
https://i.eurosport.com/2020/07/27/2856449.jpg
Nu cred (n.r. dacă își amintește vreo ediție în care să fi contat câștigarea Copa America). Nu cred că acesta a fost criteriul, dar probabil că e acum mai important pentru că de la Italia nu se distinge niciun jucător la nivel individual pe care să-l iei și să-l faci mascota candidaturii pentru Balonul de Aur. Principalul candidat al Italiei este acum Jorginho doar pentru că a câștigat trofeele, a câștigat Champions League cu Chelsea și EURO cu Italia. Dacă te-ai gândi la cei mai buni jucători dintr-o echipă, el nu e cel mai bun jucător de la Chelsea și în niciun caz cel mai bun din naționala Italiei, ca o părere personală. Balonul de Aur îl recompensează pe cel mai bun din curtea școlii", ne-a mărturisit Emi Roșu, unul dintre cei mai experimentați și talentați jurnaliști din România.

Emanuel Roșu, invitat la emisiunea Premier League Today, pe pagina de Facebook a Eurosport

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 2 ORE