Fundaşul brazilian de 22 de ani a apucat să evolueze în doar 3 meciuri pentru catalani, iar acesta a vorbit pentru Marca despre modul în care a fost tratat de Barcelona, plecând cu un gust amar din Spania.
În ultima zi de mercato, din cauza problemelor grave financiare, Barcelona a fost nevoită să-l vândă la Tottenham, obţinând un profit mare.
Brazilianul a fost cumpărat prima dată de Barcelona în ianuarie 2019, de la Atletico Mineiro, pentru 12 milioane de euro, iar imediat a fost cedat la Betis pentru doar 6 milioane de euro.
Romanian Liga I
Veste teribilă pentru Dan Petrescu! Andrei Burcă va fi operat, după accidentarea de la națională
ACUM O ORĂ

Emerson Royal: "Am crezut că Barcelona mă va păstra"

Emerson a evoluat în 3 meciuri pentru Barcelona şi a mărturisit că transferul la Tottenham a reprezentat o adevărată surpriză pentru el: "Am crezut că Barcelona mă va păstra. Am jucat duminică titular, iar ulterior a doua zi m-am trezit şi am fost la antrenament relaxat. Acolo am început să observ că se întâmplă multe lucruri, Tottenham a început discuţiile cu Barcelona, iar transferul era ca şi făcut".
"Nu am înțeles nimic din ceea ce se întâmplă pentru că nu știam nimic. Până după-amiază, clubul m-a sunat pentru că voiau să vorbească cu mine și atunci mi-au spus că vor să mă transfere la altă echipă", a spus Emerson, pentru Marca.
Noul jucător al lui Tottenham a continuat: "M-am întâlnit cu directorii clubului. Au început să-mi spună că situația clubului nu era bună, că am venit într-un moment complicat și că din acest motiv era mai bine să plec. Mi-am repetat intenția de a rămâne pentru că am visat să joc aici și să performez la Barcelona. Știu că în cea mai bună formă a mea aveam să fac lucruri minunate aici".
"Sunt deștept și mi-am dat seama în acel moment, indiferent de ce am spus că voi pleca. Mă alungau cu cuvinte bune. Am ambiția de a juca. Aș putea spune că sunt fotbalist sub contract și aș fi putut spune că rămân, dar sunt o persoană care vrea să fie fericită. Nu vreau să stau la un club pe care îl iubesc, dar fiind trist. Știam că ei vor ca eu să plec, chiar dacă nu au spus asta. În acel moment am decis să plec, am spus că nu vreau să rămân şi să fiu trist".

Emerson nu consideră că a fost folosit de Barcelona

Întrebat ulterior dacă este de părere că Barcelona a intenţionat întotdeauna să-l folosească pentru a-l transfera dintr-o parte în alta, în ciuda faptului că a primit minute semnificative la începutul acestui sezon, Emerson a replicat: "Folosit nu este cuvântul, dar m-a durut modul în care s-au comportat cu mine".
"Ar fi putut proceda într-un alt mod, existau modalităţi mai bune de a remedia lucrurile. Când am venit aici am fost sigur că Barcelona nu vrea să mă vândă, dar văzând ce s-a întâmplat, mi-am dat seama că în momentul în care m-au transferat, se gândeau deja la plecarea mea".
Emerson este acum gata să deschidă un nou capitol din cariera sa la Spurs, evoluând într-o echipă ambițioasă din Premier League care a început sezonul 2021-22 cu trei victorii consecutive.
El ar putea debuta pe 11 septembrie, într-un meci împotriva celor de la Crystal Palace.
Premier League
Manchester City, în negocieri cu Bernardo Silva! "Cetățenii" vor să îl convingă pe lusitan să rămână
ACUM O ORĂ
Fotbal
Fotbalistul cu peste 100 de convocări acuză: "Christoph Daum m-a retras"
ACUM 2 ORE