Potrivit The Athletic, forul suprem va lăsa la latitudinea fiecărei țări să stabilească momentul în care campionatele interne se vor finaliza. Așadar, fotbalul va avea parte de o prelungire nelimitată a stagiunii curente. În același timp, oficialii FIFA vor modifica datele de începere și încheiere a perioadei de transferuri din vară, în funcție de evoluția pandemiei. Mai mult, forul va accepta ca jucătorii ale căror contracte expiră pe 30 iunie să primească prelungirea din partea cluburilor.
Prin acest plan, FIFA va permite tuturor ligilor o maximă flexibilitate, în funcție de gradul de răspândirea al coronavirusului în fiecare țară. Aceste reglementări au fost create la câteva zile după ce UEFA a negat că există o dată limită de finalizare a competițiilor din Europa.
"Preşedintele a fost foarte clar în privinţa faptului că nu precizează o dată anume pentru încheierea sezonului. UEFA analizează în prezent toate opţiunile pentru încheierea sezonului în campionatele naţionale şi cupele europene, în legătură cu Asociaţia Europeană a Cluburilor şi cu ligile europene, în cadrul unui grup de lucru înfiinţat la 17 martie."
Fotbal
Pandemia generează propuneri unice în fotbalul mondial: "Meciuri fără lovituri libere și cornere"
06/04/2020 LA 09:30
Prioritatea tuturor membrilor acestui grup este menţinerea sănătăţii publice. Este vorba de găsirea unor date pentru a se încheia toate competiţiile. Sunt analizate diferite opţiuni de disputare a meciurilor în iulie şi august dacă este necesar, în funcţie de de data reluării campionatelor şi de autorizarea acestui lucru de către autorităţi.", se arată în comunicatul UEFA.
Reacția forului european vine după ce președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat pentru ZDF că luna august este data limită pentru finalizarea actualului sezon din Champions League și Europa League.

Tăierea salariilor, pusă sub semnul întrebării

O altă problemă generată de pandemie este legată de micșorarea salariilor jucătorilor.
Asociația fotbaliștilor din Premier League a pus sub semnul întrebării apelul ligii în privința tăierii salariilor jucătorilor până la 30% pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Aceștia susțin că acestă măsură, odată aplicată, ar reduce veniturile fiscale pentru NHS (n.r. - sistemul medical din Marea Britanie).
În urma ultimelor discuții, fotbaliștii au ajuns la concluzia că această măsură nu ar fi cea mai bună în contextul actual.
"Jucătorii sunt atenți la aceste discuții. Ei susțin că impozitul combinat pe salariile lor reprezintă o contribuție semnificativă la finanțarea serviciilor publice esențiale – nevoia de acestea fiind critică în acest moment. Reducerea salariilor ar fi în detrimentul sistemului medical din Marea Britanie, dar și al altor servicii care țin de guvern. Toți jucătorii din Premier League vor (și o vor face) să ia parte la această contribuție financiară colectivă în aceste vremuri fără precedent. Tuturor le pasă de cei aflați în nevoie.", se arată în comunicatul oficial emis sâmbătă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 4 ORE