Conform reputatului ziar The Times, Clarke, care a făcut parte din comisia de urgență întrunită vineri pentru a decide suspendarea Premier League, le-a spus reprezentanților cluburilor că nu vede nicio variantă pentru ca actuala stagiune să se încheie. Britanicii au făcut mai multe studii, astfel că abia în iunie Europa va fi din nou sigură, urmând să scape de virusul COVID-19. În consecință, chiar dacă Euro se va amâna (marți se va stabili exact ce se întâmplă cu turneul final), nu va fi loc în calendar pentru ca echipele engleze să joace cele 9 etape rămase din actuala stagiune. Ca atare, odată reluate pregătirile, formațiile se vor concentra exclusiv spre noul sezon, care în cel mai fericit caz va debuta conform planului, în august.
Premier League a suspendat campionatul până în weekendul 3-5 aprilie, dar măsura se va prelungi, aproape sigur. Problema cea mare e reprezentată de finanțe, în condițiile în care sursa citată notează că se vor pierde 750 de milioane de lire doar din drepturile TV. Campionatul Angliei e de departe cel mai bine vândut din lume, formațiile din Premier League încasând anual aproximativ 3 miliarde de lire din televizări.

The Independent: Închidere totală până în septembrie

Romanian Liga I
Căderea incredibilă a lui Dinamo! Are a doua cea mai slabă apărare a Europei
ACUM 28 MINUTE
Un raport separat, făcut de The Independent, un alt ziar care se bucură de notorietate și prestigiu, susține același lucru: campionatul nu are cum să se reia în aprilie, riscurile fiind prea mari.
Mai mult, sursa citată menționează că stagiunea viitoare va începe cu întârziere, primul meci din noul sezon de Premier League urmând a avea loc abia în septembrie.
"Autoritățile din Anglia și din Europa se așteaptă ca abia în septembrie să se reia campionatele fără vreun risc. Acest lucru duce la o teamă legitimă din punct de vedere financiar, putându-se ajunge la un colaps din acest punct de vedere, dar afacerile nu au cum să fie prioritare când e vorba de viața oamenilor", notează sursa citată.
Săptămâna viitoare oficialii Premier League și reprezentanții cluburilor vor avea o nouă ședință, în care se va analiza în detaliu ce se va întâmpla cu actuala stagiune și dacă va fi declarată o campioană, în condițiile în care Liverpool e atât de aproape de titlu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Ce l-a surprins pe Reghecampf în meciul cu Dinamo: "M-am gândit că se vor mobiliza"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Rezumatul partidei Crystal Palace - Brighton 1-1. Oaspeții au luptat până la ultima fază
ACUM 8 ORE