Fotbalul românesc este un izvor nesecat de momente inedite, ridicole sau șocante. Acum, "sportul rege" de la noi din țară e la periferia Europei din toate punctele de vedere, astfel că de multe ori mai interesante sunt momentele din anii 1980-1990, când încă țara noastră reprezenta ceva pe harta fotbalului mondial.
Un episod neștiut a fost evocat de Gheorghe Butoiu pentru Gazeta Sporturilor. La finalul anilor '90, FC Național a fost echipa care i-a pus cele mai mari probleme Stelei în lupta la titlu, iar unitatea din vestiar a fost unul din principalele atuuri ale formației din Parcul cu Platani.
"Eram la FC Național și am jucat la Farul. Am câștigat cu 1-0. Eram cinci jucători care am fost la Farul în trecut, eu, Cristi Munteanu, Tibi Curt, Carabaș și Gică Barbu. Iar antrenor era Florin Marin.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania & Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"
ACUM 7 ORE
După meci, șoferul autocarului l-a luat pe Carabaș și i-a dat o palmă peste ceafă. Îi zic "Ce faci, bre Jeane?". M-am dus la vestiar, am luat pistolul, l-am armat și i l-am pus la cap. Nu era cu gloanțe. Nu aș fi tras, doar l-am speriat. Șoferul era mare și m-am gândit că poate îmi dă și mie una. Așa că am luat pistolul că poate se speria", a dezvăluit Gică Butoiu pentru Gazeta Sporturilor.
Ajuns la 52 de ani, Butoiu a îmbrățișat cariera de antrenor, însă nu a avut rezultatele atinse ca jucător. Cel mai bun randament pe prima scenă a fotbalului românesc l-a avut la Farul (39 de goluri în 161 de partide), evoluțiile bune aducându-i transferul la Standard Liege. Nu s-a adaptat în Belgia, astfel că după doar un sezon a revenit în Divizia Națională, evoluând pentru Rapid, Național sau Farul, înainte de a-și încheia activitatea la ARO Câmpulung.
CITEȘTE ȘI:
REDNIC ARE CHEF DE GLUME ÎNAINTE DE DINAMO - CFR: "DACĂ NICI PE EI NU ÎI BATEM, PE CINE SĂ MAI ÎNVINGEM ATUNCI?"
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
Spania - Germania 1-1 | Nemții au scos un egal pe final și au în continuare șanse la calificare
ACUM 8 ORE