Fotbalul românesc este un izvor nesecat de momente inedite, ridicole sau șocante. Acum, "sportul rege" de la noi din țară e la periferia Europei din toate punctele de vedere, astfel că de multe ori mai interesante sunt momentele din anii 1980-1990, când încă țara noastră reprezenta ceva pe harta fotbalului mondial.
Un episod neștiut a fost evocat de Gheorghe Butoiu pentru Gazeta Sporturilor. La finalul anilor '90, FC Național a fost echipa care i-a pus cele mai mari probleme Stelei în lupta la titlu, iar unitatea din vestiar a fost unul din principalele atuuri ale formației din Parcul cu Platani.
"Eram la FC Național și am jucat la Farul. Am câștigat cu 1-0. Eram cinci jucători care am fost la Farul în trecut, eu, Cristi Munteanu, Tibi Curt, Carabaș și Gică Barbu. Iar antrenor era Florin Marin.
Premier League
Guardiola a elogiat un jucător de la Manchester City: "Este cel mai bun jucător din Premier League"
ACUM CÂTEVA SECUNDE
După meci, șoferul autocarului l-a luat pe Carabaș și i-a dat o palmă peste ceafă. Îi zic "Ce faci, bre Jeane?". M-am dus la vestiar, am luat pistolul, l-am armat și i l-am pus la cap. Nu era cu gloanțe. Nu aș fi tras, doar l-am speriat. Șoferul era mare și m-am gândit că poate îmi dă și mie una. Așa că am luat pistolul că poate se speria", a dezvăluit Gică Butoiu pentru Gazeta Sporturilor.
Ajuns la 52 de ani, Butoiu a îmbrățișat cariera de antrenor, însă nu a avut rezultatele atinse ca jucător. Cel mai bun randament pe prima scenă a fotbalului românesc l-a avut la Farul (39 de goluri în 161 de partide), evoluțiile bune aducându-i transferul la Standard Liege. Nu s-a adaptat în Belgia, astfel că după doar un sezon a revenit în Divizia Națională, evoluând pentru Rapid, Național sau Farul, înainte de a-și încheia activitatea la ARO Câmpulung.
CITEȘTE ȘI:
REDNIC ARE CHEF DE GLUME ÎNAINTE DE DINAMO - CFR: "DACĂ NICI PE EI NU ÎI BATEM, PE CINE SĂ MAI ÎNVINGEM ATUNCI?"
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, aproape de a deveni noul selecționer al României! Informații de ultimă oră
ACUM 18 MINUTE
Premier League
Ralf Rangnick va încasa o sumă fabuloasă dacă îl va convinge pe Haaland să meargă la Man United
ACUM 38 MINUTE