Alex Dobre se află în prezent la Wigan, sub formă de împrumut de la Bournemouth, echipă care l-a cooptat în urmă cu 4 ani, pe când Alex era încă junior. De când a ajuns în Anglia, mijlocașul român a mai fost împrumutat de clubul-mamă în ligile inferioare, la echipe precum Bury, Rochdale și Yeovil Town.
Văzut ca un mare talent pentru fotbalul românesc, Alex s-a aflat în probe la mai multe academii puternice din Europa, precum Benfica, Saint-Etienne și Espanyol. Totuși, o întâmplare mai veche l-a impresionat complet pe Dobre, pe care a decis s-o împărtășească de curând. În 2009, pe când era junior la Steaua (actuala FCSB), Alex a plecat alături de tatăl său în probe la Barcelona, pentru a-și încerca norocul.

"Mi-au dat numărul 10 la grupa Messi"

Premier League
Un singur club s-a interesat în toată cariera lui Scholes de transferul lui. Dezvăluirea jucătorului
11/04/2020 LA 10:30
Într-un interviu oferit pentru DigiSport, Alex Dobre a povestit cum a ratat o oportunitate uriașă, pe când avea numai 11 ani. Visul său a fost spulberat în momentul în care a fost chemat înapoi în România de conducerea "roș-albaștrilor".
"Eram în 2009, mi se pare. Eram încă la Steaua (n.r. – actuala FCSB), își făcuseră academie și am plecat (n.r. - la Barcelona) cu tata, cu banii strânși de el și de mama. A luat bilete de avion și am plecat. Am ajuns acolo și am încercat să vorbim cu directorul. I-am zis că vrem probe, că suntem de la Steaua.
Ne-a trimis în ziua următoare la bază și m-am prezentat tuturor. Acolo îmi amintesc că erau grupa 'Messi', grupa 'Busquets', grupa 'Iniesta'. Pe mine m-au repartizat chiar la grupa Messi și îmi dăduseră numărul 10 la meci. Eram fericit.
Am făcut un antrenament, le-a plăcut foarte mult de mine încă din prima zi. După câteva zile deja mă împrietenisem foarte bine cu toatăl umea. După o săptămână am avut un meci cu Cornella și am dat 2 sau 3 goluri. Atunci îmi dăduse numărul 10 antrenorul Carlos, le plăcea de mine, chiar dacă nu vorbeam bine spaniola."
https://i.eurosport.com/2020/01/08/2748676.jpg

"Alex, trebuie să te întorci în România"

"În următoarea săptămână, în timpul unui antrenament, m-au scos de pe teren. Sunase președintele Stelei (n.r. - Valeriu Argăseală) să vadă dacă sunt acolo. Ei au aflat că nu mi-a dat Steaua foaie să vin în probe. Atunci mi-au spus că își doresc să mă oprească, dar nu au cum să îmi facă contract până nu împlinesc 15 sau 16 ani. Nu m-a lăsat nici președintele să plec. Cei de la Barcelona mi-au spus: 'Uite, noi am vrea să te ținem, dar nu putem. Au sunat după tine, trebuie să te întorci la clubul tău'.
Eram foarte supărat, am început să plâng când m-au scos din antrenament. Cei de acolo mi-au spus: 'Orice ușă închisă îți poate deschide alta, unde să fie mult mai bine. Nu se știe când te vei întoarce aici'. Țin minte că mi-au spus că sunt un jucător unic, la fel cum îmi spune acum Eddie (n.r. - Howe, antrenorul lui Bournemouth)."

Plecarea de la Steaua și o nouă aventură în Spania

"M-am întors la Steaua, mi-am depus memoriu și așa am reușit să plec de acolo. A durat o grămadă. Peste doi an, m-am întors la Barcelona, dar la Espanyol. Acolo a fost super, chiar am jucat 5-6 luni, dar familia mea a rămas fără bani și nu am mai putut sta acolo.
La fel, au vrut să îmi facă un contract, dar doar de la 16 ani puteau. Am fost nevoit să mă întorc în țară, nu reușeam financiar.La un moment dat, n-am mai putut să o ținem tot așa. Mai dura o grămadă până făceam 16 ani, așa că am fost nevoit să mă întorc în țară."
https://i.eurosport.com/2020/01/08/2748678.jpg

Cum a ajuns în Premier League

"La un moment dat am ajuns la Viitorul Mihai Georgescu. Perioada de acolo m-a ajutat foarte mult, m-am pregătit foarte bine. Am mers la Benfica, la Saint-Etienne, am luat probele, dar am ales Bournemouth. Cine nu și-ar dori în Premier League?
Dacă te pregătești bine, ai șansă, mergi undeva și arăți că ești mai bun decât ce au ei, indiferent de la ce echipă ai veni, cu siguranță vei ajunge unde îți vei dori.", a povestit Alex Dobre.
Alex Dobre a debutat la prima echipă a lui Bournemouth la începutul anului, într-un meci din Cupa Angliei, împotriva lui Luton.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Soarta lui Edi Iordănescu, pecetluită, după ce România a retrogradat. Anunțul lui Mihai Stoichiță
ACUM O ORĂ
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 8 ORE