În doar 7 zile, Ajax a suferit 3 înfrângeri grele: 0-2 pe propriul teren cu Willem II, 0-1 pe propriul teren cu Valencia și 0-1 în deplasarea de la AZ Alkmaar. Este pentru prima dată din 1956 când Ajax pierde 3 partide consecutive fără să înscrie vreun gol! Iar înfrângerea cu Valencia a dus și la eliminarea din UEFA Champions League. Ajax poate fi adversara CFR-ului la tragerea la sorți din Europa League.

Rezervă în primele 2 înfrângeri, Răzvan Marin a fost introdus pe teren din primul minut de către Erik Ten Haak în derby-ul cu ocupanta locului 2, AZ Alkmaar. Marin a avut un început ezitant de meci, apoi și-a revenit și a fost unul dintre jucătorii cei mai buni ai lui Ajax cu Alkmaar. Românul a fost înlocuit pe final de meci.

Fotbal
Quincy Promes a vorbit în premieră după eliberarea din arest: "Sunt liber și asta spune totul"
21/12/2020 LA 18:21

Reacția lui Ten Hag

Antrenorul celor de la Ajax, Erik Ten Hag, a considerat că echipa sa a pierdut nemeritat partida cu Alkmaar.

Acest meci nu merita o câștigătoare, însă dacă rezultatul era să fie altul decât egal, atunci echipa care merita să ia punctele era Ajax. Trebuie să ne uităm în oglindă, facem greșeli inacceptabile în ultima fază a jocului. Cred că am făcut multe lucruri corecte astăzi. AZ presează puternic, dar și noi facem asta. Nu am lăsat-o pe AZ să-și impună jocul.
Știm că avem multe probleme cu forma fizică a grupului și accidentările. Trebuie să ne recuperăm rapid și să joace echipa care ne dorim. Nimeni nu apucă să termine vreun meci fără o zgârietură
Fotbal
#Euroscout Ryan Gravenberch, noul produs de lux "Made in Ajax"
18/12/2020 LA 16:36
Fotbal
#Euroscout Ryan Gravenberch, "Made in Ajax"
16/12/2020 LA 08:50