KNVB a anunțat astăzi că sezonul 2019/2020 din Eredivisie nu va mai fi reluat și va fi luat în calcul clasamentul din momentul opririi sezonului. Cu toate că Ajax se afla pe prima poziție, la egalitate de puncte cu AZ Alkmaar, s-a decis să nu se acorde titlul de campioană!
Decizia KNVB a fost luată pentru a respecta indicațiile UEFA cu privire la echipele calificate în sezonul următor al cupelor europene în funcție de merit.

Cluburile fac scandal

Eredivisie
Federația din Olanda a anunțat oficial că sezonul din Eredivisie a fost anulat
24/04/2020 LA 15:50
Ajax și AZ Alkmaar vor reprezenta Olanda în următorul sezon al UEFA Champions League, în timp ce Feyenoord, PSV și Willem II merg în Europa League. Această decizie i-a înfuriat pe cei de la Utrecht care au anunțat că vor lua măsuri legale.
Utrecht se afla pe poziția a 6-a în clasament, la 3 puncte în spatele lui Willem II, un meci mai puțin disputat și un avantaj de 13 goluri în ceea ce privește golaverajul. Utrecht era calificată și în finala Cupei Olandei, însă aceasta nu va mai avea loc, astfel că Utrecht nu poate participa în cupele europene nici prin intermediul acestei competiții.
FC Utrecht nu acceptă decizia de a distribui astfel locurile pentru cupele europene. FC Utrecht nu va ezita să atace decizia de a nu ni se acorda un loc la tribunalul sportiv și la UEFA. Este inacceptabil pentru FC Utrecht și faptul că finala cupei care nu s-a jucat a fost ignorată completă și că nu se ia în considerare ce club merită din punct de vedere sportiv calificarea în cupele europene
Alte 2 cluburi care sunt afectate de decizie sunt Cambuur și De Graafschap, echipele aflate pe primele 2 poziții în liga secundă la 11, respectiv 7 puncte avans. Cum nu va retrograda nicio echipă și cluburile au respins propunerea ca sezonul următor să aibă 20 de echipe în Eredivisie, cele două cluburi menționate rămân în liga secundă.
Este cea mai mare rușine din istoria sportului olandez. Mereu încerc să caut ce-i mai bun în oameni și în deciziile lor, dar aceasta nu este una demnă pentru sport. Aveam UEFA de partea noastră, cluburile erau de partea noastră, aveam 11 puncte avans, nu știu ce s-a întâmplat. UEFA a cerut o decizie corectă și nu e aceasta - Jan de Jonge, manager Cambuur
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05