Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Bommel, antrenorul dorit în trecut de Barca și Bayern, a fost demis de la PSV

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/12/2019 la 12:24 GMT+2

PSV Eindhoven a anunțat demiterea antrenorului Mark van Bommel, în urma rezultatelor slabe din ultima perioadă. Dorit în trecut de Bayern și Barcelona, tehnicianul olandez și-a încheiat aventura pe banca vicecampioanei din Eredivise, după un an și jumătate.

van bommel out

Credit imagine: Getty Images

Cireașa de pe tort a fost eșecul din derby-ul cu Feyenoord din ultima etapă (3-1). Berghuis a reușit un hattrick pentru Feyenoord, în timp ce golul de onoare al formației din Eindhoven a fost reușit de Pereiro.
"Declinul este unul prea mare și nu este demn de un club ca PSV. Meciurile din competiții sunt momentele decisive, dar și procesul din jurul acestora este foarte important. Interesul clubului a fost întotdeauna primordial. Evaluarea a dus, în cele din urmă, la această decizie neplăcută. Am încercat cu toții să facem ceva pentru a evita asta, dar, din păcate, nu am reușit.", a declarat Toon Gerbrands, managerul general de la PSV.
În comunicatul emis de olandezi, se menționează că antrenorul interimar al formației PSV Eindhoven va fi anunțat în decursul zilei de luni.
van bommel out

Bommel, dorit în trecut de Barca și Bayern

În urmă cu un an, presa internațională susținea că Van Bommel era dorit pe banca celor Bayern și Barcelona, pentru care olandezul a evoluat în cariera de fotbalist. Perioada petrecută la cârma lui PSV a fost prima sa experiență ca antrenor principal la o echipă de seniori.
Mark van Bommel a ajuns la PSV în iunie 2018. În stagiunea precedentă, managerul olandez a încheiat pe locul secund în campionat, la 3 puncte în spatele campioanei Ajax. Pe plan european, PSV a încheiat pe ultimul loc grupa B din Champions League, în spatele lui Inter, Tottenham și Barcelona.
În sezonul actual, PSV a înregistrat nouă victorii, patru remize și patru înfrângeri în campionat și ocupă locul 4, după 17 runde. Lider este Ajax, cu 41 de puncte. De asemenea, PSV a fost eliminată din Europa League, terminând pe locul trei o grupă din care au mai făcut parte LASK Linz, Sporting Lisabona și Rosenborg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo