Ajax continuă să domine autoritar campionatul Olandei, iar diferența dintre echipa lui Ten Hag și restul formațiilor din Eredivisie este una uriașă. Acest lucru a fost demonstrat și în etapa a 5-a, când "lăncierii" au învins-o categoric pe nou-promovata Cambuur, scor 9-0.
Brazilianul David Neres a fost singurul jucător al campioanei Olandei care a marcat de 2 ori, celelalte 7 reușite ale partidei purtând semnătura unor fotbaliști diferiți. Timber, Berghuis, Mazraoui, Tadic, Daramy, Haller, Danilo au fost ceilalți marcatori ai "lăncierilor".
O astfel de performanță a mai fost înregistrată o singură dată în istoria campionatului Olandei și a fost obținută tot de Ajax, în urma unei victorii cu 9-1 cu De Graafschap, în august 1981.
Bundesliga
Bayern - Hoffenheim 4-0. Golaveraj uimitor pentru bavarezi. Dortmund s-a impus și ea fără emoții
IERI LA 15:25
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3221979.jpg

Sebastian Haller a doborât un record al lui Cristiano Ronaldo

Victoria de astăzi a venit ca o confirmare a formei extraordinare pe care o traversează cei de la Ajax. La mijlocul acestei săptămâni, "lăncierii" au demolat-o în deplasare pe Sporting, scro 5-1, în primul meci al fazei grupelor din actuala stagiune din Champions League.
În partida din capitala Portugaliei, Sebastien Haller a marcat de 4 ori, intrând în categoria selectă a jucătorilor care au bifat un "poker" în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Ivorianul a marcat un gol și în meciul de azi, ajungând la golul cu numărul 57 în campionatul Olandei (a jucat și pentru Utretcht între 2012 și 2015). Interesant este că toate golurile marcate de atacant au fost înscrise din interiorul careului, ceea ce înseamnă că Haller a devenit jucătorul cu cele mai multe reușite consecutive din interiorul suprafeței de pedeapsă într-un campionat din Europan în acest secol, depășindu-l pe Cristiano Ronaldo (56).
Ajax este lider în campionatul Olandei, cu 13 puncte după 5 etape și cu cu un golaveraj impresionant, 22-1.
Fotbal
Henry a jucat lângă Messi, Ronaldinho sau Zidane, dar l-a ales pe altul cel mai valoros coechipier
22/10/2021 LA 04:52
Fotbal
Haller, eroul neașteptat care domină Champions League. Cifre ireale în 2021 pentru vârful lui Ajax
20/10/2021 LA 06:38