Christian Eriksen a trecut prin momente dramatice la EURO 2020, când a suferit un stop cardio-respirator chiar în timpul duelului dintre Danemarca și Finlanda. Intervenția rapidă și eficientă a medicilor au făcut ca Eriksen să fie salvat de la o moarte cruntă.
La aproximativ jumătate de an de la acele clipe de groază, Eriksen a acceptat să vorbească deschis despre acel episod, explicând cu lux de amănunte că își amintește aproape tot, cu excepția minutelor în care a fost resuscitat pe gazonul stadionului din Copenhaga.
"Mă simțeam grozav, nu era nimic care să indice ceea ce va urma. Îmi amintesc aruncarea de la margine a lui Maehle, îmi amintesc că am lovit mingea cu tibia, iar apoi am simțit o mică crampă la gambă, după care totul s-a înnegrit.
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
ACUM 13 MINUTE
Când m-am trezit eram pe spate. Simțeam cum mă apasă pe piept, mă chinuiam să respir, iar apoi am auzit ușor câteva voci. Primul meu gând a fost că mi-am rupt spatele. Mă întrebam dacă îmi pot mișca picioarele, degetele de la picioare, lucruri de genul ăsta.
Îmi amintesc totul, cu excepția momentelorîn care eram în rai.Când cardiologul nostru a spus că am 30 de ani, l-am corectat și i-am spus că am doar 29. Mi-am recăpătat imediat cunoștința. Îmi amintesc atmosfera, fanii îmi scandau numele. Abia când am ajuns la ambulanță mi-am dat seama că am fost mort pentru câteva minute, când un paramedic l-a întrebat pe unul dintre medicii noștri: "Cât timp a fost plecat? 3-4 minute?". Atunci am realizat. Primul meu gând a fost că nu voi mai juca niciodată.", a declarat Eriksen într-un interviu pentru televiziunea daneză DR1, citat de Daily Mail.
Eriksen și-a reziliat de curând contractul cu Inter pentru că nu mai poate juca în Italia, însă danezul a reluat pregătirile și cel mai probabil va reveni pe teren din sezonul viitor.
Citește și:

Christian Eriksen: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc"

Întrebat despre planurile sale în fotbal, jucătorul danez a spus într-un interviu acordat publicației daneze DR și citat de Daily Mail: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc. Asta a fost în mintea mea tot timpul. Este un obiectiv, un vis. Dacă voi fi selecționat, este altceva. Dar este visul meu să mă întorc. Și sunt sigur că mă pot întoarce, pentru că nu mă simt diferit. Fizic, am revenit în formă maximă. Acesta a fost obiectivul meu și mai e ceva timp până la Cupa Mondială. Așa că până atunci voi juca fotbal și voi demonstra că am revenit la același nivel".
Întrebat cât de importantă este naționala Danemarcei în tot acest proces de a reveni în top, el a adăugat: "Foarte important. Vreau să joc pentru Danemarca la Cupa Mondială.
Visul meu este să mă alătur echipei naționale și să joc din nou la Parken. Să demonstrez că acel stop cardiac a fost o întâmplare. Vreau să demonstrez că am trecut mai departe și că pot juca din nou la echipa națională. Din nou, depinde de antrenor să îmi evalueze nivelul. Dar inima mea nu este un obstacol".
Fotbalistul a mărturisit că a fost copleșit de susținerea fanilor, însă a recunoscut că acest aspect a contat enorm în recuperarea sa.
"A fost incredibil că atât de mulți oameni au simțit nevoia să îmi scrie sau să îmi trimită flori. Acel incident a avut un impact asupra oamenilor și au vrut ca eu și familia mea să știm asta. M-au făcut foarte fericit. La spital, cei de acolo îmi spuneau că primesc din ce în ce mai multe flori. A fost ciudat pentru că nu m-am așteptat ca oamenii să îmi trimită flori pentru că am murit pentru cinci minute. A fost extraordinar, foarte frumos din parte tuturor și a fost de un mare ajutor să primesc toate acele urări de bine. Oamenii încă îmi scriu", a mai spus Christian Eriksen.
Fotbal
Real Madrid și Manchester United au fost detronate! Care este cel mai valoros club din lume
ACUM 2 ORE
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
ACUM 3 ORE