Ajuns la 43 de ani, Thierry Henry este de părere că succesul unui Erling Haaland "letal" se datorează dorinței arzătoare a norvegianului de a fi mereu în preajma porții adverse, și nu pentru că-și urmează colegii de echipă pe teren. Mulți atacanți din noua eră sunt dornici să iasă din pozițiile lor firești pe teren pentru a fi mai implicați la fazele de joc, dar din punctul de vedere al lui Henry, egoismul lui Haaland în a-și păstra poziția pe teren joacă un rol extrem de important.
"Nu-i pasă de nimic altceva în afara golului. Alți jucători ar alege să plece în flanc, el nu este așa. Erling Haaland vrea să fie mereu în fața porții. În fața buturilor știe și el că e letal. Este incredibil de puternic, apropos de calitățile pe care le are. Modalitatea lui de finalizare e de-a dreptul ridicolă. Abilitatea pe care o are este secretul lui: are atât de multă încredere în sine… Îmi place asta la el", a spus Henry la Sky Sports.

Thierry Henry, impresionat de încrederea arătată de Haaland pe teren

Liga Campionilor UEFA
Haaland distruge orice defensivă, dar e de o modestie incredibilă. Declarație superbă a "mașinăriei"
ACUM 5 ORE
"Are o mândrie aparte, e ca un cocoș, dacă pot să folosesc acest cuvânt. Mă uit la el și îmi dă impresia mereu că are acea atitudine care-mi transmite că va înscrie goluri, atât de multă încredere poate avea. Nu ar vrea să fie în niciun alt loc decât în fața porții și să încerce să înscrie. De cele mai multe ori îi și iese, de aceea e un jucător de top", a mai spus Thierry Henry la Sky Sports.
Haaland, care a înscris 37 de goluri în 35 de meciuri pentru Borussia Dortmund și Norvegia în acest sezon, este unul dintre cei mai curtați jucători din Europa. Cluburi uriașe ca Real Madrid, Manchester City, Chelsea, Bayern Munchen sau Manchester United sunt pe urmele norvegianului și vor încerca fără doar și poate să obțină în vară semnătura lui. Pe de altă parte, oficialii Borussiei Dortmund speră să-l mai poată păstra pe Haaland în Bundesliga.
Fotbal
Kylian Mbappe sau Erling Haaland? Cine ar putea fi viitorul cel mai bun fotbalist din lume
ACUM 10 ORE
Premier League
Guardiola a spus tot după zvonurile privind clauza de reziliere din contractul lui Haaland
ACUM 11 ORE