Espaneta a visat întotdeauna să devină fotbalist, iar cei care l-au cunoscut au admis că avea reale calități pentru asta. Dar soarta a fost cruntă cu el și un accident de motocicletă suferit la vârsta de 16 ani, în care și-a rupt tendonul lui Ahile, i-a pus capăt carierei înainte de a începe. De la vârsta de 23 de ani a muncit într-un singur loc, la clubul Valencia, unde principala atribuție a fost îngrijirea echipamentului.
Espaneta a fost unul dintre cele mai carismatice personaje din istoria Valenciei. Acesta a impresionat prin longevitatea și devotamentul său, muncind 55 de ani neîntrerupt la clubul spaniol, timp în care a avut grijă de echipamentul a sute de fotbaliști care au îmbrăcat tricoul "liliecilor".
Legendarul om de casă al Valenciei s-a retras din activitatea de la club în 2016, iar ultima apariție publică a avut-o în 2019, cu ocazia festivităților care au celebrat centenarul echipei. Ieri s-a stins din viață, la vârsta de 82 de ani, aducând o mare tristețe în rândul tututor celor care l-au cunoscut și întregii suflări valenciene.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 3 ORE

Cenușa lui Espaneta, pe gazonul de pe Mestalla

Clubul spaniol a anunțat cu tristețe moartea lui Espaneta și în aceste zile mai mulți oficiali și jucători vor întrerprinde acțiuni pentru a cinsti memoria uneia dintre cele mai îndrăgite personaje din istoria Valenciei.
Ieri după-amiază, un grup de reprezentanți ai clubului, format din președintele Anil Murthy și ambasadorii Ricardo Arias, Miguel Tendillo și Miguel Angel Bossio, a fost prezent la cimitirului municipal din Valencia pentru a transmite condoleanțele familiei lui Espaneta în numele clubului alb-negru.
De asemenea, jucătorii echipei vor ține astăzi un moment de reculegere înainte de antrenament, urmând ca la meciul din week-end cu Villareal să poarte banderole negre pe brațe. La primul meci jucat pe Mestalla, cel cu Getafe de săptămâna viitoare, se va ține din nou un moment de reculegere.
Mai mult, ultima dorință a legendarului Espaneta va fi și ea îndeplinită. Acesta a spus din timpul vieții că își dorește ca după moarte să fie incinerat, iar cenușa să-i fie aruncată pe gazonul de pe Mestalla. Acest lucru a fost confirmat oficial de către club, dar nu s-au făcut precizări despre când se va întâmpla acest lucru.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 3 ORE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 4 ORE