Locuri de calificare în Europa League stau la dispoziție, iar cu mijlocul clasamentului extrem de compactat, un șir de rezultate pozitive sau negative pot duce echipele fie în extaz, fie într-o luptă pentru evitarea retrogradării pe parcursul ultimelor cinci etape.
Cele trei înfrângeri din ultimele patru meciuri au redus șansele lui FC Köln de a participa în cupele europene sezonul viitor, dar lupta încă nu s-a încheiat. Cu cinci meciuri rămase în Bundesliga, Köln este la doar un punct de locul 6, dar va trebui să-și îmbunătățească forma în viitorul apropiat. Vineri, Hoffenheim îi va face o vizită venind după patru victorii în ultimele cinci meciuri și clasându-se pe locul 3, cu ținta pe Liga Campionilor. Victoria cu 4-0 din decembrie va fi în mintea oaspeților, care speră să-și consolideze poziția dinspre vârful clasamentului. FC Köln – Hoffenheim este LIVE pe Eurosport 2, vineri la 21:30.
Mai mult sau mai puțin surprinzător, Bayern a pierdut două puncte în meciul de weekendul trect. Cu gândul la sferturile de finală – pierdute – din Liga Campionilor, echipa lui Carlo Ancelotti a reușit doar un egal fără gol în deplasarea de la Leverkusen, odihnind câțiva jucători cheie. Cu un avans de opt puncte în fruntea clasamentului, e posibil să o facă din nou, dat fiind că semifinala Cupei Germaniei cu Borussia Dortmund urmează curând. Adversara lui Bayern de sâmbătă va fi Mainz – o echipă aflată pe locul 15, la egalitate cu Augsburg, și care se luptă pentru rămânerea în ligă. Oaspeții vor încerca să obțină măcar un punct cu viitorii campioni, dar va fi dificil. Bayern Munchen – Mainz este LIVE pe Eurosport 2, sâmbătă la 16:30.
Premier League
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la United! Vrea trofee, iar pe Old Trafford bate vântul de 5 ani!
ACUM 26 MINUTE
Bătălia celor două Borussii va încheia sâmbătă Bundesliga. Gladbach va primi vizita lui Dortmund într-un meci care a produs cel puțin patru goluri în fiecare dintre ultimele patru partide între cele două echipe. Ambele au fost implicate în meciuri pline de goluri etapa trecută, cu Dortmund capabilă să învingă pe Eintracht Frankfurt cu 3-1, în timp ce Gladbach a încheiat învinsă cu 3-5 meciul cu Hoffenheim – cel mai spectaculos al rundei. Acesta ar putea fi un duel interesant. Dortmund are nevoie de puncte pentru a-și asigura prezența în Liga Campionilor, iar Gladbach va încerca să urce în clasament de pe locul 9 ocupat momentan. Borussia M’Gladbach – Borussia Dortmund este LIVE pe Eurosport 2, sâmbătă la 19:30.
Freiburg este altă echipă încleștată în bătălia pentru locurile 5-6, cele care aduc prezența în Liga Europa. Alb-negrii sunt pe 6 momentan, dar au suferit o înfrângere cu 4-0 în fața lui RB Leipzig etapa trecută. Forma recentă a celor de la Leverkusen a fost la rândul ei dezastruoasă în ultima vreme. Echipa va merge la Freiburg de pe locul 12, iar alte câteva rezultate negative ar putea-o vedea pe Bayer luptându-se pentru evitarea retrogradării în condițiile în care în prima parte a sezonului spera la calificarea în competițiile europene. Freiburg – Bayer Leverkusen este LIVE pe Eurosport 2, duminică la 16:30.
Victoria lui Leipzig de weekendul trecut îi garantează echipei nou-promovate prezența în Liga Campionilor pentru prima dată în istorie sezonul viitor. Drumul ei către culmile Bundesliga a fost remarcabil. Echipa are un avans de șapte puncte în fața lui Hoffenheim, clasată pe 3, și este pe punctul de a încheia pe locul 2 în primul ei sezon în cea mai importantă competiție germană. O va întâlni pe Schalke duminică – o formație care speră să recapete un pic de formă după înfrângerea cu 2-1 din fața ultimei clasate, Darmstadt. Cu echipele de la mijlocul clasamentului despărțite de doar câteva lungimi, orice punct câștigat de Schalke împotriva surprizei sezonului va fi bine primit. Schalke 04 – RB Leipzig este LIVE pe Eurosport 2, duminică la 18:30.
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
ACUM 3 ORE